Nuspręsta: Kaune nebeliks „Automobilių stovėjimo aikštelių“ | Diena.lt

NUSPRĘSTA: KAUNE NEBELIKS „AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELIŲ“

Tarp daugiau nei 50 klausimų, kuriuos šį antradienį apsvarstė bei priėmė su jais susijusius atitinkamus sprendimus Kauno miesto savivaldybės taryba, buvo vienas dėl viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ pertvarkymo į biudžetinę įstaigą „Parkavimas Kaune“ ir jos buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Sprendimo projektą pristatęs Savivaldybės administracijos Juridinių asmenų valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Kyguolis aiškino, kad toks statuso ir apskaitos tvarkymo pakeitimas leis sutaupyti lėšų, nes bus galima rinkliavas gatvėse už mašinų statymą renkančiai įstaigai atsisakyti kelių darbuotojų – vietoj dabar dirbančių 64 jų dirbs 62. Buhalterinė apskaita įtraukiama į centralizuotą biudžetinių įstaigų apskaitos sistemą.

Opozicijai suabejojus, ar iš viso galimas struktūros pakeitimas įstaigos, kuri anksčiau yra gavusi ir panaudojusi jos administruojamų kempingų įrengimui Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas, sekė paaiškinimas, kad dėl to kreiptasi į Mokėjimų agentūrą, tačiau ji savo nuomonės dar nėra pareiškusi, – Savivaldybė tebelaukia atsakymo.

Pasak Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijošaičio, nenaudinga delsti ir atidėti sprendimo priėmimą, „nes atsakymas gali būti gautas ryt ar poryt“. Atidėjus projektą dėl aikštelių svarstyti kitam miesto Tarybos posėdžiui, kuris vyks maždaug po penkių savaičių, bus tuščiai gaištamas laikas. Jei Mokėjimų agentūra atsakys nepritarianti Kauno savivaldybės sumanymui, paskui Taryba galės priimti kitą sprendimą, ir nauja biudžetinė įstaiga vėl pakeistų savo statusą.

Kauno tarybos posėdis (2018 spalis)

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Čia – tik formalumas, – paprašytas pakomentuoti situaciją, Eltai sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. – Jau penkeri metai praėjo nuo europinės paramos gavimo, tai „aikštelės“, manome, tikrai gali keisti statusą. Tačiau ateityje įstaiga, tapusi biudžetine, negalės administruoti kempingų, todėl šią jos veiklos ir turto dalį teks atskirti. Biudžetinė įstaiga rūpinsis tik rinkliavomis mašinų stovėjimo vietose, o kempingus bus galima išnuomoti“, – sakė G. Petrauskas.

Tarybos posėdyje nuskambėjo ir patvirtinimas, kad besirūpinanti automobilių statymu mieste įstaiga pastaraisiais metais surenka daugiau rinkliavų nei anksčiau. Kiek per tą laiką Kaune padaugėjo apmokestintų automobilių stovėjimo vietų, nepranešta. 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Citi

Bee išgelbės

AK

Kiek zinau nuvaziuodavai i baznycia dar SSSRS laikais budavo ant kuolu pritvirtintas storas medis priristi arklius su vazimu ir nereikejo moketi ne kapeikos. O dabar centre visos savivaldybes istaigos. Tai gal darykite kaip Amerikoje Bostone, nes teko man buti. Tai atvaziuoji i pozemine aikstele pasistatai savo auto ir toliau i centra vaziuoji metro t.y visuomeniniu transportu. Pas mus gali Vilijampoleje, Aleksote, Sanciuse ir kitur buti spec. aiksteles ir nuo ju kursuoti autobusai, troleibusai, marsrutkes ir t.t. Bet reikia aikstelese ivesti tvarka, kad masinos savininkas rastu masina tokia, kokia paliko. Ne taip kaip paliko Vilniaus aerouoste.

Edmundas.

Turi masina,mokek .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS