Nutarta: Kauno savivaldybė skolinsis 19 mln. eurų | Diena.lt

NUTARTA: KAUNO SAVIVALDYBĖ SKOLINSIS 19 MLN. EURŲ

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį nusprendė skolintis 19 mln. eurų.

Šiam sprendimui miesto taryba pritarė bendru sutarimu.

„Paskola imama Kauno savivaldybės strateginiame veiklos plane numatytiems projektams įgyvendinti“, – žurnalistams sakė sprendimą pristačiusi Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėja Vijolė Karpienė.

Lėšos turėtų būti panaudotos mieste vykdomiems investiciniams projektams: Laisvės alėjos ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijoms bei gatvių tvarkymo Aleksoto mikrorajone darbams.

Projektai planuojami trejiems metams. Šios lėšos reikalingos šių metų įsipareigojimams padengti.

Kauno savivaldybė 14 mln. eurų paskolų planuoja grąžinti 2019 metais, todėl atitinkamą sumą galės skolintis ir šiais metais.

„Iš 19 mln. 5 mln. eurų yra papildomas skolinimosi limitas, kur pagal finansų ministro nustatytą tvarką atrinktiems projektams galima tikėtis, kad galėsime pasiskolinti“, – sakė savivaldybės atstovė.

Savivaldybės duomenimis, Kauno skola 2019 metų vasario 28 dieną siekė 52 mln. eurų.

Paskutinis 2015-2019 metų kadencijos tarybos posėdis

Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

nejaugi

tiktai 19? Centai kažkokie.

AJA JA jai

šimonytė praskolino su kubilium lietuvą, kupčinskas praskolino kauną, tik mūsų aniuolas su sūnaitėliais skolas sugrąžino, miesto biudžetą eurų pripylė :)

anupras

Mieli savivaldybės ponai, jums labai smagu skolintis (garbė Dievui ,kad skolinatės ne iš greitųjų kreditų). Mums, kauniečiams , nėra taip malonu, nes jūsų skolas teks mums apmokėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS