Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje įsisuko koronavirusas (papildyta) | Diena.lt

PABĖGĖLIŲ PRIĖMIMO CENTRE RUKLOJE ĮSISUKO KORONAVIRUSAS (PAPILDYTA)

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kalbos, kad Rukloje esančiame Pabėgėlių priėmimo centre tarp migrantų įsisuko koronavirusas. Centro direktorė ir atsakingos institucijos tikina, kad šia infekcine liga serga darbuotojai. 

Ligos simptomų nejaučia

„Tarp migrantų nėra, – paklausus, ar tarp atvykėlių nėra koronaviruso protrūkio, teigė Pabėgėlių priėmimo centro direktorė Beatričė Bernotienė. – Serga keletas darbuotojų.“

Tikslaus sergančiųjų skaičiaus pašnekovė negalėjo įvardinti, nes teigė neturinti pilnų duomenų. 

Pasiteiravus, ar darbuotojai COVID-19 negalėjo užsikrėsti nuo migrantų, centro vadovė teigė, kad greičiausiai taip neįvyko.

„Nemanau, nes tie migrantai pas mus jau seniai gyvena. Jie niekur negali išeiti, tai yra abejotina“, – sakė B. Bernotienė.

Sergantieji, anot centro vadovės, ligos simptomų neturi.

Serga šeši darbuotojai

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, Ruklos Pabėgėlių priėmimo centre serga tik administracijos darbuotojai – šeši asmenys.

„Migrantai testuojami, tarp jų COVID-19 atvejų kol kas nenustatyta“, – portalui kauno.diena.lt siųstame laiške teigė ministerijos atstovai.

Šią informaciją pateikė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento atstovai. 

„Lapkričio devintąją Užkrečiamųjų ligų, galinčių išplisti ir kelti grėsmę, stebėsenos ir kontrolės informacinėje sistemoje (toliau – ULSKIS) registruoti šeši COVID-19 ligos atvejai, nustatyti Pabėgėlių priėmimo centro administracijos darbuotojams“, – teigė NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė.

Šiandien Pabėgėlių priėmimo centre registruotas COVID-19 ligos protrūkis. „Dėl didelės rizikos sąlyčio izoliuoti septyni asmenys. Įstaigos atstovams teikiamos konsultacijos dėl COVID-19 ligos prevencinių priemonių taikymo, darbuotojų testavimo.  Iki šiandien ULKIS tarp migrantų, gyvenančių Pabėgėlių priėmimo centre, COVID-19 nebuvo registruota“, – teigė specialistė.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 2300 naujų COVID-19 atvejų, mirė 27 žmonės.

21 mirusysis buvo neskiepytas arba paskiepytas nepilnai.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1914 COVID-19 sergančių žmonių – keliomis dešimtimis mažiau nei prieš parą, 143 iš jų – reanimacijoje.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų dar šiek tiek sumažėjo ir siekia 1381,4 atvejo – jis mažėja antra diena iš eilės. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis taip pat mažėjo antra diena iš eilės ir siekia 16 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

edmundas

Labai gerai , reikia apkrėsti dar daugiau šių brudų ,

55

Testuoja tik deja apie 8-9 tukstancius, kaip pries keleta savaiciu testuodavo apie 13-14 tukstanciu, statistika tarybiniu laiku paveldas!

Anonimas

Tas virusas jau seniai iš ten ir plinta. Dulkys tegul visus atvykelius suskiepija. Skiepu uzsipirkot tai ir badykit juos, saugokit nuo ligos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS