Kauno rajono savivaldybei – padėka už pažangą civilinės saugos srityje | Diena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBEI – PADĖKA UŽ PAŽANGĄ CIVILINĖS SAUGOS SRITYJE

  • 3

Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė liepos 3 d. Vidaus reikalų ministerijoje surengtame Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir „Tautiškos giesmės“ minėjimo renginyje iš ministrės Agnės Bilotaitės rankų atsiėmė garbingą apdovanojimą – padėką už pažangą civilinės saugos srityje.

Ministrė dėkojo savivaldybių vadovams už proveržį šioje srityje, iniciatyvą ir rūpinimąsi žmonėmis, ragino nenuleisti rankų, daryti ne tik tai, kas privalu, bet ir dar daugiau, siekiant užtikrinti visų mūsų ir saugumą.

Kauno rajono savivaldybė aktyviai dirba stiprinant civilinę saugą ir užtikrinant gyventojų apsaugą. Žymimi ir tikrinama administruojamų daugiabučių namų rūsių (priedangų) būklė, siekiant, kad šios patalpos būtų tinkamos naudoti ekstremaliose situacijose.

Sudaryta priedangų ir kolektyvinės apsaugos statinių tinklo inventorizacijos komisija, kuri rūpinasi šių objektų būklės vertinimu, padeda nustatyti reikalingus darbus, kad priedangos taptų saugios ir tinkamos naudoti.

Kauno rajono savivaldybė papildė daugiabučių gyvenamųjų namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo programą – daugiabučių namų gyventojai galės gauti iki 5 tūkst. eurų rūsiams sutvarkyti pagal priedangai keliamus reikalavimus. Beje, Kauno rajono savivaldybė – viena iš pirmųjų savivaldybių Lietuvoje, nusprendusi teikti tokio tipo paramą savo gyventojams.

Pakaunėje plečiamas gyventojų perspėjimo sirenų tinklas. Šiais metais planuojama įsigyti šešias centralizuoto valdymo perspėjimo sirenas gyvenvietėms, kuriose gyvena daugiau kaip 2 tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kuo ta Bilotaitė čia apsirengus?

Julija

Įdomu kurio Lietuvos regiono rūbus demonstruoja ši ponia ? Gal čia naujų tautinių rūbų pavyzdys ?

Anonimas

Ministrės sūneliui -sveikatos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS