Pakaunėje plaukti mokėsi tūkstančiai antrokų | Diena.lt

PAKAUNĖJE PLAUKTI MOKĖSI TŪKSTANČIAI ANTROKŲ

  • 0

2022–2023 mokslo metais Mastaičių baseine mokėsi plaukti 961 antros klasės mokinys, o iš viso nuo 2016 m. vykdomoje Kauno rajono savivaldybės mokymo plaukti programoje dalyvavo 5 311 antrokų.

Birželio 1-ąją, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, Mastaičių baseine apsilankė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, kuris jauniesiems plaukikams įteikė pažymėjimus, patvirtinančius, kad vaikai moka plaukti.

Meras už partnerystę dėkojo asociacijos „LTU Aquatics“ prezidentui Sauliui Binevičiui, nes ši organizacija teikė metodines rekomendacijas ir finansiškai parėmė projektą.

Skaičius: mokslo metais Mastaičių baseine mokėsi plaukti 961 antros klasės mokinys.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas sakė, kad šiais mokslo metais pirmą kartą visiems mokiniams buvo sudarytos galimybės dalyvauti net 32 plaukimo pamokose.

„Specialistai rekomenduoja tokios apimties pamokų kursą, kuris yra būtinas norint suteikti mokiniui pradinių plaukimo ir saugaus elgesio vandenyje žinių“, – aiškino už sportą atsakingas vedėjo pavaduotojas.

Šiais mokslo metais 452 mokiniui aštuoniolika plaukimo pamokų finansavo „LTU Aquatics“ asociacija, o likusią dalį – Kauno rajono savivaldybė, pernai šiam tikslui skyrusi 35 tūkst., o šiemet – 60 tūkst. eurų.

Plaukikai buvo vertinami po 6, 18 ir 32 pamokų ciklo. Vaikai buvo supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis vandenyje ir mokomi p

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS