Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių | Diena.lt

PAKAUNĖJE ŠIEMET UŽDERĖS ĮKURTUVIŲ

Karmėlavos, Užliedžių ir Samylų bendruomenės jau šiemet, jei tik nekils nenumatytų trukdžių, sulauks smagių įkurtuvių naujuose ar rekonstruotuose švietimo ir kultūros paskirties objektuose.

Statybvietėse šią savaitę apsilankę Kauno rajono savivaldybės vadovai, apžiūrėję, kas jau padaryta, bei pakalbėję apie artimiausius darbus su statybininkais, konstatavo, kad viskas vyksta pagal planą.

Meras Valerijus Makūnas kartu su savivaldybės administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi bei jo pavaduotojais Rūta Černiauskiene ir Mantu Rikteriu iš pradžių pasuko į Samylų seniūnijoje įsikūrusią Šlienavos pagrindinę mokyklą. Erdviame jos kieme kyla sporto salė ir nauja katilinė, nei pandemija, nei nuo metų pradžios spustelėjęs šaltukas darbų spartai neturėjo didelės įtakos.

Nuo 1909 metų veikianti Šlienavos mokykla dabartiniame pastate įsikūrė 1960-aisiais. Joje šiuo metu mokosi apie 200 vaikų. Milijoną eurų mokyklos rekonstrukcijai skyrė Vyriausybė, 1,4 mln. – Kauno rajono savivaldybė. Mero V. Makūno patikinimu, pabaigus rekonstrukcijos darbus, tai bus viena moderniausių Kauno rajono ugdymo įstaigų.

Pasak Kauno rajono savivaldybės atstovų, po atliktų darbų ugdymo įstaigos bendrasis plotas išaugs dvigubai. Bus sutvarkytos pastato pirmo aukšto patalpos, rekonstruotos arba įrengtos šildymo, oro vėdinimo, vandentiekio ir nuotekų, gaisrinės signalizacijos, elektros, elektroninių ryšių sistemos. Pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia. Vėliau statybininkai įrengs naujas patalpas darželinukams, garažą. Mokyklos teritorija bus aptverta, sutvarkyti šaligatviai ir įvažos.

Permainos ateina ir į kitą Kauno rajono vietovę, kur Užliedžių daugiafunkciame centre irgi darbuojasi statybininkai. Senojo pastato liko tik kapitalinės sienos, mūrijamas trečias aukštas, plečiamos patalpos.

„Užliedžiuose pernai pastatėme modulinių konstrukcijų darželį, tačiau vietų vaikams vis dar trūksta. Pasibaigus rekonstrukcijai, galėsime įkurti dar kelias naujas grupes, taip pat pagerinsime sąlygas pradinės mokyklos mokiniams“, – tvirtino V. Makūnas.

Valerijus Makūnas/Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Šalia darželio tame pačiame pastate bus įrengta valgykla, sporto salė, visas trečias aukštas bus skirtas aštuonių komplektų pradinei mokyklai. Kitaip atrodys ir teritorija: Savivaldybė iš gyventojų nupirko greta esančius sklypus, kur bus įrengtos žaliosios zonos, vaikų žaidimo, sporto ir automobilių stovėjimo aikštelės, suprojektuotas apšvietimas, vaizdo stebėjimo sistema, inžineriniai lauko tinklai. Užliedžių daugiafunkcio centro atnaujinimą planuojama baigti iki šių metų pabaigos. Projektui įgyvendinti prireiks 2,3 mln. eurų.

ELTA jau skelbė, kad Karmėlavos seniūnijoje taip pat vyksta svarbūs darbai, – Ramučių gyvenvietėje rekonstruojamas daugiafunkcio centro pastatas. Salėje bus įrengta mobili scena. Šią patalpą bus galima naudoti kultūros renginiams ir lengvai transformuoti į sporto salę.

Antruoju rekonstrukcijos projekto etapu, kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, prie centro Ramučiuose planuojama statyti priestatą 6 grupių vaikų darželiui, o trečiuoju – priestatą 700 kv. m sporto salei. Lauke bus įrengta amfiteatras bendruomenės šventėms bei vaikų žaidimų aikštelių.

GALERIJA

  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
  • Pakaunėje šiemet užderės įkurtuvių
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS