Pakaunėje vizitui pas gydytoją galės registruotis daugiau pacientų | Diena.lt

PAKAUNĖJE VIZITUI PAS GYDYTOJĄ GALĖS REGISTRUOTIS DAUGIAU PACIENTŲ

  • 4

Šią savaitę Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro Roko Šliūpo poliklinika ir Ežerėlio, Girionių ir Piliuonos ambulatorijos bei Ežerėlio ambulatorijos Kačerginės filialas pradeda atnaujinti kontaktinius vizitus pas šeimos gydytojus, chirurgus, akušerius-ginekologus, psichiatrus ir psichologus. Nuo birželio 1-osios, kaip praneša Kauno rajono savivaldybė, planines paslaugas pradės teikti ir odontologai.

Karantinas Lietuvoje kol kas neatšauktas, todėl prioritetas vis dar teikiamas nuotolinėms gydytojų konsultacijoms, tačiau pacientų kontaktinių susitikimų su gydytojais visos šalies sveikatos priežiūros bei gydymo įstaigose nuo šiol bus daugiau, primena ELTA.

Pasak Kauno rajono savivaldybės, planuojama, kad per dieną šeimos gydytojai savo kabinete priims iki 7 pacientų ir dar iki 10 pakonsultuos telefonu. Po kiekvieno paciento priėmimo kabinetas vėdinamas ir dezinfekuojamas, o tuo metu kitame kabinete gydytojas konsultuoja pacientus nuotoliniu būdu.

Kaip ir anksčiau, dėl konsultacijos su gydytoju būtina registracija skambinant į registratūrą. Jeigu nuotolinės konsultacijos metu gydytojas nusprendžia, kad reikalingas kontaktinis susitikimas su pacientu, jo vizito laiką paskiria pats gydytojas.

Pažymėtina, kad pas gydytoją pacientas privalo atvykti vienas, o esant būtinumui, jį gali lydėti vienas lydintis asmuo. Atvykus prie sveikatos priežiūros įstaigos lauko durų, reikia paspausti telefonspynės mygtuką. Atsakydamas į atsiliepusiųjų (registratorės arba budinčio mediko) klausimus, pacientas turės pateikti informaciją apie savo sveikatos būklę, kontaktus su COVID-19 infekuotais ar saviizoliacijoje esančiais asmenimis. Kiekvienam norinčiam apsilankyti gydytojo kabinete bus pamatuota kūno temperatūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

VOX POPULI

"Toliau nuo gydytojų - daugiau sveikatos!".

Anonimas

Geras darbas...

svarbiausia

kad israsinetu jau paskirtus kompensuojamus vaistus be apsilankymu, kad ir visa gyvenima...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS