Pakaunės gyventojams – parama maisto produktais | Diena.lt

PAKAUNĖS GYVENTOJAMS – PARAMA MAISTO PRODUKTAIS

  • 3

Balandžio mėnesį nepasiturinčius Kauno rajono gyventojus pasieks šiais metais antroji parama maisto produktais. Ją gaus 3 855 sunkiau besiverčiantys asmenys.

Parama nepasiturintiems gyventojams šiemet dar bus dalijama ir birželio, rugpjūčio, spalio, gruodžio mėnesiais. Kartu su birželio ir gruodžio mėnesių maisto produktų dalijimais gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

Sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys dešimties skirtingų rūšių maisto produktai. Jame bus kiaulienos konservai, 2 vnt. vištienos konservų, ekologiškas cukrus, makaronai, kvietiniai miltai, konservuoti burokėliai obuolių sultyse, ekologiškas rapsų aliejus, konservuotos raudonosios pupelės, saldintas sutirštintas pienas ir sausainiai.

Visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Paramos dalijimą organizuoja Kauno rajono seniūnijos kartu su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“.

Parama nepasiturintiems gyventojams šiemet dar bus dalijama ir birželio, rugpjūčio, spalio, gruodžio mėnesiais.

Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai bus informuoti telefono skambučiu ar žinute arba šios informacijos gali ieškoti „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 235,5 euro per mėnesį.

Parama gali būti skiriama ir kitais atvejais, kai bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam jos nariui (vienam gyvenančiam asmeniui) didesnės nei 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio, bet neviršija 2,5 VRP dydžių per mėnesį. Prie tokių atvejų priskiriami tokie, kai atsiranda nenumatytų išlaidų dėl stichinės nelaimės, gaisro atveju, ligos, artimo mirties atvejais (pateikus pažymą apie sveikatos būklę ar patirtą nuostolį); šeimoje auga trys ir daugiau vaikų arba neįgalus vaikas, vaikus augina vienas iš tėvų; kai vaikui pagal LR civilinio kodekso tvarką nustatyta vaiko laikinoji ar nuolatinė globa (rūpyba) šeimoje. Taip pat – netekus maitintojo; vienas gyvenantis asmuo ar vienas iš bendrai gyvenančių asmenų yra neįgalus ar pensinio amžiaus.

Dėl prašymo paramai maisto produktais pateikimo gyventojai turėtų kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Juozas

Kauno rajona reiketu pervadinti i Pakaunes rajona.

...

jo,pritariu,Ukrainos vaikučiams viską,į Ukrainą,ura-a-a

I

Pakaunėj gyvena žemės turi ir negali tinginiai maisto užsiaugint, veltėdžiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS