Pandemija smarkiai neapkarpė pernykščio Kauno biudžeto | Diena.lt

PANDEMIJA SMARKIAI NEAPKARPĖ PERNYKŠČIO KAUNO BIUDŽETO

Praėjusiais metais planuota, kad į Kauno miesto biudžetą bus gauta 225,4 mln. eurų (be dotacijų iš valstybės biudžeto) pajamų. Tačiau įplaukos buvo šiek tiek mažesnės nei tikėtasi, – gauta 220,8 mln. eurų.

Tai – 2 proc., arba 4,6 mln. eurų mažiau nei planuota ir 8,2 mln. eurų, arba 3,6 proc. mažiau nei 2019 metais“, – naujienų agentūrai ELTA 2020-ųjų biudžeto plano vykdymo duomenis šį antradienį patikslino Kauno miesto savivaldybės administracijos Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėja Roma Vosylienė.

Ji priminė, kad gyventojų pajamų mokesčio Savivaldybė buvo suplanavusi 178,5 mln. eurų, gavo 169,9 mln. eurų, – 8,7 mln. eurų mažiau nei tikėjosi.

„Taip pat pernai 3,4 mln. eurų mažiau nei planuota surinkta pajamų už prekes ir paslaugas (iš jų 1,5 mln. eurų – vietinių rinkliavų, 1,9 mln. eurų – biudžetinių įstaigų įmokų). Kitų pajamų ir turto mokesčių planas pagal atskiras jų rūšis įvykdytas arba viršytas“, – paaiškino Eltai R. Vosylienė.

2021 metų pagrindinio finansinio Savivaldybės dokumento – Kauno miesto biudžeto plano – projektas šiuo metu yra rengiamas, ir vis dar gaunami duomenys iš ministerijų ir kitų institucijų. Todėl, preliminariais duomenimis, šių metų metų biudžeto apimtis galimai bus apie 387 mln. eurų, arba apie 11 mln. eurų didesnė nei lyginant su 2020 m. patvirtintu planu.

Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja R. Vosyliėnė pabrėžė, kad tokiam padidėjimui įtakos turi iš valstybės biudžeto didesnė skiriamų dotacijų suma švietimo, kultūros reikmėms finansuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

x

tai kažkas ir onelei šviečiasi jei švietimui didės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS