Iš pareigų atšauktas Kauno miškų urėdas | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ ATŠAUKTAS KAUNO MIŠKŲ URĖDAS

  • 9

Kauno miškų urėdas Saulius Lazauskas šiandien atšauktas iš pareigų kaip netekęs pasitikėjimo, nes savo veiksmais sukūrė teisinį netikrumą – jo vadovaujamos miškų urėdijos darbuotojai nebuvo tinkamai informuoti apie būsimą valstybinių miškų ūkio valdymo pertvarką.

„Toks Kauno miškų urėdo elgesys yra netoleruotinas ir vertintinas kaip tiesioginių vadovo pareigų neatlikimas. Už tai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Taip buvo apsunkintas įmonės reorganizavimo procesas, netinkamai vykdytos vadovo pareigos. Miškų urėdijose jau turėjo būti baigta darbuotojų konsultavimo ir informavimo apie pertvarką procedūra“.

Aplinkos ministerija pažymi, kad visi reorganizuojamų miškų urėdijų darbuotojai, išskyrus vadovus (urėdus), išsaugos savo darbo vietas, nebent jie nesutiks toliau dirbti būsimoje įmonėje. Miškininkams darbo sutartyse bus išsaugotas nepertraukiamasis darbo stažas bei kitos garantijos ir lengvatos, numatytos Darbo kodekse.

2018 m. visos 42 VĮ miškų urėdijos bus konsoliduotos į vieną valstybės įmonę Valstybinių miškų urėdija. Perėjimas prie galutinės vienos valstybės įmonės struktūros su 26-iais regioniniais padaliniais, tikimasi, įvyks iki kitų metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Sakalas

Darbuotojai (ypač buhalterės) parūpo kaip tik dabar, kai reikia daryti metines ataskaitas, kai ėmė svilti valdžiažmogių subinės dėl galimai nepadarytų darbų, dėl kurių konsolidavimo per pusmetį nė piršto patys nepajudino . Pristatant reformą buhalterija buvo ūdros, ūsuotų bebrų pakalikės, sugulovės, sovietmečio apskaitos standartų mažaraštės, nekompetentingos vištos, perteklinės personos, tunkančios iš valstybės gero.... Visi šie epitetai skambėjo iš reformą darančių valdininkų arba jų nupirktų žurnalistų lūpų. Tai tos buhalterės dabar ir palengvins tą naštą valstybei – išeidamos... O paskui jas ir kiti, nusivylę valstybe, valdžia, teisine sistema. O šita miškų reforma dar neįvykusi, pasmerkta mirti. Nes pradėta ne nuo to galo, ir ruošė ją nieko apie miškininkystę, specifinę urėdijų kasdieninę veiklą , valstybės valdymą ir darbo teisę neišmanantys valdininkai.

Sakalas

O kam prisiimti atsakomybę pasirašant? Puikus Kauno urėdo pavyzdys – komanda GMU, o baudžiamoji atsakomybė už jos vykdymą jam pačiam, ne reformos koordinatoriams. Kas atsakingas už didžiausio Lietuvos turto - miškų valstybinio masto reformą??? Tikrai ne Kauno urėdas, kuris tapo AM ir GMU teisinio neraštingumo auka ir atpirkimo ožys. Atsirado proga susidoroti su šiai reformos formai nepritariančiu žmogumi, aktyviu visuomenininku. Urėdu jis nė metų nedirba, prieš priimant vadovo pareigoms, praėjęs visas STT patikras, pagal jos išvadas - nepriekaištingos reputacijos žmogus. Tai kas dabar vyksta valstybinių miškų sektoriuje – Lukašenkos diedoščina, putinizmas, Šiaurės Korėja – savivalė, psichologinis šantažas, visiškas teisinis nihilizmas, anarchija. Tai policinės valstybės represijos prieš mąstančius ne taip, kaip tikisi ar nurodo valdžiažmogiai.

Sakalas

Priėjo prie to, kad nurodo vadovams, nesutikusius pereiti į naują įmonę žmones, prievarta, be darbo sutarčių, vadinasi – nelegaliai, laikyti naujoje įmonėje. Kam tada baudžiamoji atsakomybė gresia už šią nusikalstamą veiką? Valstybės institucija verčia nelegaliam, be darbo sutarčių darbui. O kur ponai buvote anksčiau? Kur teisinio reformos proceso veiksmų planas, datos, eiliškumas? Kur kaštų ir naudos analizė? Nagai atlenkti tik turtui susiglemžti, centralizuoti, parduoti... O kur tame kontekste didžiausias šios sistemos turtas – ŽMOGUS, MIŠKININKAS? Jo reformos kontekste nėra, nebuvo ir iki šiol jis buvo nematomas. Dažnas dešimtmečius paaukojęs Tėvynės žaliajam rūbui, reformos kontekste iki šiol laikomas NULIU. O dabar staiga pasirodė ir dar pagal kažkokį mistinį Darbo kodeksą savo teisių reikalauja. Varykit vergai ir toliau!!! Jūs – beteisiai! Kaip ponas A.V. sukomanduos – taip ir bus. Dar pažymą dėl darbuotojų atleidimo be parašo urėdams įteiks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS