Parko direkcijos pokštas: rasta vienaragio fosilija | Diena.lt

PARKO DIREKCIJOS POKŠTAS: RASTA VIENARAGIO FOSILIJA

  • 0

Balandžio 1-ąją netrūksta ir tikrų naujienų, kuriomis sunku patikėti, ir pokštų. Paliekame jums spręsti, prie kurių vertėtų priskirti Kauno marių regioninio parko direkcijos paskelbtą naujieną apie rastą įrodymą, kad vienaragiai ne tik apskritai kada nors egzistavo, bet gal net gyvena ir šiais laikais.

„Kauno marių regioninio parko pakrantėje aptikta vienaragio fosilija“, – teigia parko atstovai, tvirtinę, kad iki šiol pavykdavo rasti įprastų priešistorinių jūros gyvūnų liekanų – belemnitų, koralų, jūros lelijų fosilijų. 

Ilgą laiką vienaragiai, pabrėžiama pranešime, laikyti mitinėmis būtybėmis, tačiau šis radinys mitus neva paneigia ir rodo, kad jie iš tiesų egzistavo.

„Manoma, kad vienaragiai galėjo gyventi (o gal dar gyvena?) Žiglos miškuose prieš daugiau nei tūkstantį metų, o Nemunas buvo jų paplitimo arealo šiaurinė riba. Jei panašių radinių tyrinėjamoje zonoje bus aptikta ir daugiau, planuojame parke išskirti šių unikalių sutvėrimų apsaugai skirtą draustinį“, – jumoro jausmo nestokojo parko atstovai.

Parko direktorė Nijolė Eidukaitienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad į direkciją dėl vienaragio pirmadienį niekas nei neskambino, nei užsuko. „Lankytojų parke šiandien mažai, tačiau net neturėjome laiko pakelti galvų nuo popierių“, – apie darbų gausą kalbėjo direkcijos vadovė, paklausta, kokios reakcijos sulaukta dėl paviešintų fosilijos radybų. 

„Reikėtų skaityti komentarus“, – patarė N.Eidukaitienė. O komentarai – labai nuotaikingi. „Praeitais metais ten lankantis, šmėstelėjo jo siluetas lapijoje, galvojau, kad pasivaideno,bet pamačiau jo pėdsakus, be to, ore tiesiog tvyrojo jo buvimo aura", – taip pokštą palaikė vienas internautų. 

Dar kita teigė žinanti ir daugiau faktų. „Čia daug vienaragių žuvo mūšio metu. Ištisas kapinynas“, – mitą tolau kūrė komentatoriai. Vienas jų net pasiūlė pagalbą patikslinant vienaragio rūšį – neva pušinis vienaragis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS