Kaune pas gyvūnų globėjus atsidūrė lūšiukas: žaismingos nuotraukos pavergia | Diena.lt

KAUNE PAS GYVŪNŲ GLOBĖJUS ATSIDŪRĖ LŪŠIUKAS: ŽAISMINGOS NUOTRAUKOS PAVERGIA

Vakar vakare pas Kauno gyvūnų globėjus atsidūrė nusilpęs lūšiukas. Sustiprėjęs mažylis greičiausiai bus perduotas kuria nors zoologijos sodų, nes yra jaukintas, be to, yra labai mažas ir savarankiškai neišgyventų.

Šis keturkojis į Kauną buvo atvežtas iš Dzūkijos. Jis miškuose buvo pastebėtas pasieniečių. Informacija apie drąsų ir neįprastai laukiniams gyvūnams besielgusį jauniklį jie pasidalijo su specialistais. 

„Vakarykštė diena buvo pilna netikėtumų. Kaltininkas –druskininkietis miškininkas Audrius Norkūnas, pranešęs apie pasieniečių pastebėtą neįprastai besielgiantį mažą ir labai drąsų lūšies jauniklį“, – socialiniame tinkle rašė Dzūkijos nacionalinio parko atstovai.

Nuspręsta, kad vienas kartas galėjo būti ir atsitiktinumas, todėl Kabelių užkardos pasieniečių paprašyta pranešti, jei vėl pastebės žvėrelį. Tai reikštų, kad mažylis bėdoje.

Manėme, kad yra labai draugiškas, bet kai pašėrėme, pamatėme žvėrį.

Netrukus direkcijos gamtininkai vėl sulaukė skambučio apie beveik toje pat vietoje pastebėtą jauniklį. Įvertinę jo būklę nusprendė, kad išlikti gyvam gamtoje jam nėra daug vilčių.

Iškviesti gyvūnų priežiūros centro „Nuaras“ specialistai lūšiuką parvežė į Kauną.

Dzūkijos nacionalinio parko atstovai pasidalijo ir žaismingomis lūšiuko nuotraukomis. Nors, specialistų teigimu, jauniklis buvo nusilpęs, tačiau vienam pasieniečių kibo į kleškę ir su ja kovojo, kaip daro maži kačiukai.

„Šitas pasienietis jau pasmerktas, įdomu kitiems pavyko pasprukti“, – socialiniame tinklalapyje juokavo komentatoriai.

Dzūkijos nacionalinio parko atstovai iš karto suskubo pabrėžti, kad laukinių gyvūnų ir paukščių jauniklius paimti iš gamtos galima tik pačiais kraštutiniais atvejais, įsitikinus, kad jie yra sužeisti. Šis atvejis toks ir buvo, patvirtino veterinarijos gydytoja bei „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė. BNS žiniomis, lūšiukui yra apdraskyta akis.

Dzūkijos nacionalinio parko nuotr.

„Jis į Kauną atkeliavo vakar vakare. Šiuo metu yra veterinarijos klinikos stacionare. Stebime jį. Dėl jo būklės dar sunku pasakyti. Kol kas atrodo, kad jis nėra labai silpnas“, – sakė J.Gustaitienė.

Parko atstovų teigimu, lūšiukas yra patinėlis. J.Gustaitienė sakė, kad prie mažylio veterinarai kol kas nelindo ir nebandė nustatyti lyties. „Amžius –mažutėlis. Kai pasižiūrėsime dantis, bus tiksliau. Vakar vakare dar nenorėjome jo erzinti. Parsivežėme ir davėme ramybę. Šiandien pašėrėme ir pažiūrėjome, kaip jis maitinasi. Dabar, kai jau sotus ir ramus, bandysime kažkokias procedūras“, – vardijo veterinarė. Vėliau patikslino, kad jis gali būti apie tris mėnesius amžiaus.

Ji minėjo, kad lūšiukai dažniausiai turi kirminų, tad nuo to ir pradės rūpiminąsi gyvūnu. Po to jis bus skiepijamas, o tada sprendžiama, ką su juo daryti toliau. 

Dar viena bėda – lūšiukas yra labai jaukus. Panašu, kad jis buvęs jaukintas. Bet prigimtiniai dalykai jau taip pat spėjo pasireikšti.

„Manėme, kad yra labai draugiškas, bet kai pašėrėme, pamatėme žvėrį. Buvo alkanas, puikiai reagavo“, – kalbėjo J.Gustaitienė. 

GALERIJA

  • Kaune pas gyvūnų globėjus atsidūrė lūšiukas: žaismingos nuotraukos pavergia
  • Kaune pas gyvūnų globėjus atsidūrė lūšiukas: žaismingos nuotraukos pavergia
Dzūkijos nacionalinio parko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

vartotojas

koks piktas trumpauodegis :)

koks

koks fainas kaitinėlis

Šakienei

žurnaliste, perskaityk straipsnio pradžią: " bus perduotas kuria nors zoologijos sodą"... Iš didelio rašto, išėjai iš krašto !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS