Pasidžiaukite: Kauno turguje atpigo bulvės, trešnės, vyšnios, o ypač – šilauogės | Diena.lt

PASIDŽIAUKITE: KAUNO TURGUJE ATPIGO BULVĖS, TREŠNĖS, VYŠNIOS, O YPAČ – ŠILAUOGĖS

Šią savaitę kauniečius, mėgstančius apsipirkti turguje, nudžiugino sumažėjusios kai kurių daržovių ir uogų kainos. Per kelias dienas labiausiai atpigo šilauogės.

Dėl sezoniškumo šios savaitės pabaigoje Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje, kurioje prekiaujama vaisiais, uogomis ir daržovėmis, atpigo bulvės, pomidorai, vyšnios, trešnės, serbentai, agrastai, šilauogės, slyvos.

Penktadienį kilogramą šviežių bulvių buvo galima nusipirkti už 0,80 euro (mažesnių lietuviškų bulvių – už 0,60), agurkų ir pomidorų – už 1 eurą. Kur kas brangiau – 3 eurus – buvo prašoma už rauginimui tinkamus agurkus „Rodničiok“.

Kilogramas vyšnių vakar kainavo 2,90 euro, trešnių, agrastų – 3,50, braškių – 3, 80, šilauogių – 4,50. Pigiausių slyvų buvo galima įsigyti už 2 eurus. Slyvomis, agrastais ir juodaisiais serbentais dar patrauklesnėmis kainomis penktadienį prekiavo Kovo 11-osios gatvėje, netoli turgavietės, esantis kioskas.

Jame slyvos kainavo 1,80 euro, agrastai ir juodieji serbentai – 2,80.

Dar praėjusią savaitę kilogramas šviežių bulvių „Dainavos“ turgavietėje kainavo 1 eurą. Šviežių bulvių kaina nekito 3,5 mėn. Kovo pabaigoje ant prekystalių pasirodžiusios iš Kipro atvežtos šviežios bulvės kainavo 1 eurą. Vėliau bulvių kaina svyravo tarp 1-1,20 euro, o šią savaitę pagaliau sumažėjo.

Praėjusią savaitę kur kas daugiau reikėjo mokėti už kilogramą šilauogių – 6,50 euro. Daugiau kainavo ir trešnės (5), agrastai (5), serbentai (5), pomidorai (1,40).

Pernai liepos viduryje už agurkus ir pomidorus minėtoje turgavietėje prekeiviai prašė daugiau nei šiemet – 1,40 euro.

Truputį brangiau prieš metus kainavo ir šilauogės – 5-5,50 euro. Tačiau šiek tiek pigesnės buvo braškės (3,50) ir bulvės (0,60). Agrastų kaina pernai buvo tokia pat, kaip ir šiemet – 3,50 euro.

 

GALERIJA

  • Pasidžiaukite: Kauno turguje atpigo bulvės, trešnės, vyšnios, o ypač – šilauogės
  • Pasidžiaukite: Kauno turguje atpigo bulvės, trešnės, vyšnios, o ypač – šilauogės
  • Pasidžiaukite: Kauno turguje atpigo bulvės, trešnės, vyšnios, o ypač – šilauogės
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

M

Pasidžiagite?.... Lyg vergam kokiem rašot. Jokios kompetencijos...

Ačiū bidon už tai ir...

ir nato subinmatui...

Anonimas

Vakar kaimiečių turgely prie Vitebsko: pigiausios braškės po 4eur.,pomidorai po 3,50,,agurkai po 1.60.voveraitės po 6eur .už litrą.mėlynės po 6eur.,bulves po 1,50..Manau,kad viskas labai brangu,gaunant neįgalumo pensiją 370eur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS