Pasiilgusiems savo kaimynų – proga apie tai prisipažinti garsiai | Diena.lt

PASIILGUSIEMS SAVO KAIMYNŲ – PROGA APIE TAI PRISIPAŽINTI GARSIAI

  • 10

Gegužės 29-ąją minima Europos kaimynų diena – puiki proga gyvenantiems šalia priminti, kad jų pasiilgome. Šiemet įmonė „Mano BŪSTAS“ kviečia ne tik garsiai skelbti savo jausmus, bet ir laimėti nešiojamą šaldytuvą pilną ledų ir sau, ir kaimynui.

„Draugiška bendruomenės parama, artimas ryšys su kaimynais yra bene pirmoji pagalba ištikus bėdai. Karantino metu dažnas pradėjo jaustis izoliuotas ir pamirštas, todėl dabar kiekviena mūsų dėmesio apraiška ypač svarbi. Kviečiame visus Lietuvos kaimynus garsiai priminti apie save visiems, kurie gyvena šalia, kurių pasiilgome. Artėjanti kaimynų diena – geriausias pretekstas tai padaryti“, – sakė įmonės „Mano BŪSTAS“ direktorius Mindaugas Genys.

„Mano BŪSTAS“ kviečia filmuoti video arba daryti nuotrauką, kurioje matytųsi nuotolinis sveikinimas kaimynui. Šiame nuotaikingame konkurse dalyvaus visi, gegužės 21-31 dienomis įkėlę sveikinimą į savo socialinius tinklus ir pažymėję jį kodiniu prisipažinimu: #AšTavęsPasiilgau.

Birželio 1-ą dieną burtų keliu paaiškės vienas laimingasis, savo socialiniame tinkle pasidalinęs sveikinimu, pažymėtu #AšTavęsPasiilgau. Jis sau ir savo kaimynui laimės po nešiojamą šaldytuvą, pilną ledų.

„Myliu“, – savo balkone uždainavo žinomas Lietuvos muzikantas Jurgis Didžiulis. Pritardamas gitara, atlikėjas pirmasis sukūrė savo kaimynams skirtą video siužetą.

Nuo 1999 metų, kai Europos kaimynų diena buvo pirmą kartą paminėta Paryžiuje, paskutinis gegužės penktadienis yra skiriamas kaimynų bendravimui skatinti. „Mano BŪSTAS“ šią šventę kviečia švęsti jau eilę metų iš eilės.

Bendrovė kasmet kuria ir pasiūlo vis naujų progų draugauti kaimynams. 2016, 2017 ir 2018 metais įmonė organizavo analogų Lietuvoje neturinčius „Metų kaimynų rinkimus“. Juose buvo pagerbti aktyvūs ir bendruomeniški kaimynai, kurie negailėdami laiko puoselėja savo aplinką, prižiūri gėlynus, rūpinasi namo gerove.

2015 ir 2016 metais „Mano BŪSTAS“ organizavo rinkimus, kurių metu buvo renkami gražiausi Lietuvos balkonai ir daugiabučių namų gėlynai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tam

Tur būtesi tarp 30-40 metų, kur viską geriausiai žinai už visus. Močiučių užauginti, kai tėvai uždarbiaut tuo metu buvo išvažiavę. Mobiliakas ir facebookas, o galvoj nieko. Lietuvos ateitis;(

Tam

O tu esi infantilas:)

Rimui

reiškia pats esi prastas kaimynas:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS