Pavasarį sporto entuziastai pradeda „Ąžuolyno bėgimu“ | Diena.lt

PAVASARĮ SPORTO ENTUZIASTAI PRADEDA „ĄŽUOLYNO BĖGIMU“

  • 1

Kai Lietuvoje tikrasis pavasaris ateina sugrįžus gandrams ar pražydus žibutėms, Kaune jis neatsiejamas nuo pavasarinio "Ąžuolyno bėgimo". Renginio, kuris suvienija profesionalus ir mėgėjus, sujungia šeimas ir artimuosius.

Šiais metais "Ąžuolyno bėgimo" startas skelbiamas balandžio 29 d. Organizatoriai ragina registruotis iš anksto.

"Siekiame, kad visi kauniečiai turėtų galimybę sportuoti. Nepriklausomai nuo jų pasirengimo, amžiaus, sveikatos ar pajamų. Tam pritaikėme ne tik trasas. Skirtingai nei daugelyje kitų renginių, didžioji dalis mūsų rungčių – nemokamos", – sako Giedrius Bielskus, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas.

Aštuntą kartą organizuojami "Ąžuolyno bėgimo" dalyviai gali rinktis 15, 10 ar 5 km distancijas. Vaikams ir šeimoms skirtos nemokamos 100 ir 400 m, o mėgėjams 3 km "Fun run" trasos. Pasak organizatorių, daugiausia šypsenų sukeliančio "Žmonos nešimo" dalyviams keliamas tik vienas reikalavimas – gera nuotaika.

"Suaugusiųjų pavyzdys vaikams ypač svarbus. Tai galiu patvirtinti ir iš asmeninės patirties, – sako G.Bielskus ir ragina šeimas paskutinįjį balandžio sekmadienį praleisti aktyviai bei smagiai. – Vaikams, o ir daugeliui suaugusiųjų, neišdildomą įspūdį palieka bėgimas legendiniame stadione. O šie atsiminimai iš vaikystės gali būti rimta paskata sportuoti visą gyvenimą."

Kaip ir kasmet, "Ąžuolyno bėgimo" dalyviai startuos S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Ilgesnių distancijų bėgikų trasa nusidrieks Ąžuolyno parku ir istorinėmis Žaliakalnio gatvelėmis.

Pasak ne vienus metus tradiciniame bėgime dalyvaujančių sportininkų, juos žavi išskirtinis renginio bendruomeniškumo jausmas – čia nėra aršios konkurencijos, vyrauja draugiška, šeimyniška ir smagi atmosfera.

"Kiekvieną kartą bėgdama čia vis pastebiu kokį įdomesnį medį, pastatą ar kitą detalę. Išskirtiniai ir žmonės. Jie susirinko ne varžytis, o gerai praleisti laiką, pabūti su bendraminčiais. Daug šypsenų, gerų žodžių ir užtarimo", – yra sakiusi viena stipriausių ilgų nuotolių bėgikių Monika Juodeškaitė.

Kviečia registruotis

"Ąžuolyno bėgimas" rengiamas nuo 2015 m. pavasario ir vyksta tris kartus metuose: rudenį, žiemą ir pavasarį. Šiais metais renginys vyks jau aštuntą kartą. Per šį laiką vieną ir įsimintiniausių bei gražiausių trasų išbandė apie 15 tūkst. bėgikų.

Registruotis į šių metų pavasarinį "Ąžuolyno bėgimą" galite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dalyvaves ne karta

tas pats per ta paty, pavasary, rudeny, ziema, ta pati trasa tas pats formatas, tie patys laimetojai. atsibodo. lauksim stadiono , parko atnaujinimo ir pan.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS