Pažaislyje – šventė, nenuėjusi šuniui ant uodegos | Diena.lt

PAŽAISLYJE – ŠVENTĖ, NENUĖJUSI ŠUNIUI ANT UODEGOS

Jauna, veržli, savanoriška komanda, susibūrusi į asociaciją "Kauno šunys", sekmadienį surengė Pažaislyje smagią ir kartu prasmingą šventę tiek šunų mylėtojams, tiek patiems keturkojams augintiniams.

Nenuleido rankų

"Ką jie čia veikia, raudonai patys apsivilkę ir šunims raudonas skareles ant kaklų parišę?" – stebėjosi garbaus amžiaus kauniečių pora, matyt, atvažiavusi pasivaikščioti netoli Pažaislio vienuolyno, kur vyko asociacijos "Kauno šunys" surengta šventė visiems norintiems pabendrauti šunų savininkams ir jų augintiniams.

Anot kaunietės fotografės Giedrės Narkevičiūtės, idėja suburti Kauno šunų savininkus į asociaciją radosi visai paprastai – kilo iš poreikio patiems bendrauti ir suteikti tokią galimybę savo keturkojams augintiniams. "Apie tai prieš šešerius metus pagalvojau aikštelėje, kurioje sutikdavau gal dešimt žmonių su savo šunimis. Kol pastarieji lakstydavo, mes, šunų šeimininkai, rasdavome daugybę bendrų temų pokalbiams apie savo augintinius, dalydavomės savo patirtimi. Tuomet ir kilo mintis suburti daugiau šunų mylėtojų. Pirmiausia pakviečiau savo pažįstamus į feisbuko puslapį "Kauno šunys", o vėliau – į pirmą susitikimą viešoje erdvėje. Deja, diena pasitaikė labai lietinga, ir į pirmąjį susitikimą atėjo tik du kauniečiai su savo augintiniais. Kaip sakoma, sumanymas nuėjo šuniui ant uodegos", – liūdnai šyptelėjo Giedrė. Bet šventės organizatorė ir renginio programos sudarytoja nenuleido rankų.

Asociacijos tikslai

Giedrė pakvietė šunų šeimininkus su savo augintiniais į antrą šventę, sulaukusią trijų dešimčių keturkojų dalyvių. Renginys visiems patiko, nes jos dalyviai pradėjo klausinėti apie kito susitikimo datą. Pirmoje pavykusioje šventėje dalyvavo apie tris dešimtis šunų su savo šeimininkais. Po to tapo įprasta susitikti kartą per mėnesį ir retsykiais surengti šventes visiems šunų mylėtojams.

Anot renginio dalyvio Algirdo Sabonio, gerai, kad ši šventė demokratiška – joje gali dalyvauti bet kuris šunų mylėtojas su bet kokios veislės šunimi ar mišrūnu.

"Iš atėjusių į pirmąjį renginį dalyvių subūriau grupelę aktyvių narių, kurie padėjo asociacijai "Kauno šunys" plėstis ir tobulėti. Kai prie grupės aktyvių narių prisijungė Sandra Vėberienė, mūsų puslapis feisbuke tiesiog pražydo profesionaliomis šunų ir jų šeimininkų nuotraukomis. Mat Sandra ne tik myli šunis, bet ir yra profesionali fotografė. Aktyvūs asociacijos nariai yra Akvilė Griciūnaitė, Agnė ir Giedrius Krasauskai, Rūta ir Algirdas Saboniai, Dominyka ir Linas Šilkaičiai. Esame išsikėlę didelius tikslus. Siekiame, kad mūsų mieli augintiniai turėtų kuo daugiau užimtumo, lavintų bendravimo ir socializacijos įgūdžius, o jų šeimininkai turiningai praleistų laiką bendraudami tarpusavyje, dalydamiesi patirtimi įvairiais šunelių priežiūros klausimais", – kalbėjo Giedrė.

Asociacija siekia atstovauti visų veislių šunų šeimininkų interesams. Į asociacijos renginius "Kauno šunys" susirenka įvairiausių dydžio, amžiaus, veislių šunys, jų mišrūnai.

Patenkinti renginiu

Prieš kelias dienas Pažaislio šile, šalia Kauno marių, vykusioje šventėje Pauliaus Morkūno veterinarijos klinikos "RuminaVET" specialistas nemokamai konsultavo šunų šeimininkus jiems rūpimais klausimais, kalbėjo apie sulig prasidedančiu rudeniu ateinančias šunų ligas. Renginyje dosniai aukota drabužių, įvairių reikmenų, maisto suplotasnukių (trumpasnukių) šunelių prieglaudai "Dogspotas". Anot jos įkūrėjos ir vadovės Indrės Pileckienės, šios prieglaudos misija – ištiesti pagalbos ranką ir surasti naujus namus benamiams prancūzų buldogams, anglų buldogams, mopsams, pekinams, bokseriams ir kitiems likimo nuskriaustiems šunims, kurie dėl ligų, negalios, patirtų traumų ar kitų priežasčių tapo nereikalingi, atsidūrė gatvėje arba sanitarinėse tarnybose. Kaip sakė G.Narkevičiūtė, paremti šią prieglaudą nutarta viešo balsavimo metu feisbuko puslapyje "Kauno šunys". Šventės dalyviai noriai aukojo prieglaudai, o jos savanorės, atsidėkodamos aukotojams, dovanojo mielų smulkmenų, kurias prieglaudai, beje, taip pat kažkas aukojo.

Šventėje netrūko pramogų keturkojams jos dalyviams, nors ne vienas jų susirado pramogų ir draugų patys. Anot renginio dalyvio Algirdo Sabonio, gerai, kad ši šventė demokratiška – joje gali dalyvauti bet kuris šunų mylėtojas su bet kokios veislės šunimi ar mišrūnu. "Kartu tai puiki proga pasiklausyti veterinarijos gydytojų patarimų, pasidžiaugti bet kuriam augintiniui suteikta socializacijos galimybe. Be to, toks renginys – kartu ir patogi proga pabendrauti su šunų šeimininkais, suteikti vienokią ar kitokią pagalbą benamius šunis prižiūrintiems globos namams", – kalbėjo A.Sabonis.

GALERIJA

  • Pažaislyje – šventė, nenuėjusi šuniui ant uodegos
Sandros Vėbarienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS