Permainingi savaitgalio orai Kaune nepraėjo be pasekmių: iš valties iškrito „žvejys“ | Diena.lt

PERMAININGI SAVAITGALIO ORAI KAUNE NEPRAĖJO BE PASEKMIŲ: IŠ VALTIES IŠKRITO „ŽVEJYS“

  • 6

Permainingi savaitgalio orai nepraėjo be pasekmių. Sekmadienio vakarą Laisvės alėja žingsniavęs kaunietis ant grindinio pastebėjo, tikėtina, stipraus vėjo nublokštą pirmosios mieste atsiradusios meninės instaliacijos „Valtis“ dalį – žvejį.

„Sekmadienį maždaug 21.15 val. pamačiau tokį vaizdą – koronaviruso neatlaikė ir žvejys. Reikėtų pranešti autoriui ir bent saugiai stacionarizuoti“, – kovo 29 dieną susisiekęs su portalo kauno.diena.lt žurnalistais šmaikštavo kaunietis Vaidas.

Jis užsiminė, jog iš nerūdijančio plieno pagaminta valtis tebekabo virš Tado Ivanausko zoologijos muziejaus ir Kauno „Aušros“ gimnazijos, iškrito tik žvejys.

„Kiek pastebėjau, „kūnas“ apgadintas minimaliai – deformuota tik meškerė“, – detalizavo vyras.

Pirmadienio rytą apie įvykį portalo žurnalistai informavo Kauno miesto savivaldybės atstovus. Po kurio laiko buvo pranešta, kad ant Laisvės alėjos grindinio nublokšta žvejo figūra jau pasirūpino bedrovės „Kauno tiltai“ darbuotojai. Meninis akcentas bus perduotas jo autoriui Tadui Vosyliui. 

„Remiantis su menininku pasirašyta sutartimi, jau pats laikas buvo atlikti šios instaliacijos techninę priežiūrą. Būtent tai dabar autorius ir padarys. Medžiaga, iš kurios šis meninis akcentas pagamintas, yra pakankamai lengva. Tikimės, jog artimiausiu metu žvejo forma bus atstatyta ir jis grįš į savo vietą“, – sakė Kauno miesto savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Paklaustas, ar yra nustatyti terminai pastariesiems darbams atlikti, pašnekovas užsiminė, jog laiko rėmai menininkui nėra nustatyti, tačiau viliamasi, jog instaliacijos atstatymas neužtruks ilgai.

Primename, kad prie Kauno „Aušros“ gimnazijos ir Tado Ivanausko zoologijos muziejaus stogų, pritvirtinta lynais, virš galvų pakibusi valtis su meškerę laikančiu žveju praeivių dėmesį atkreipia jau nuo 2017-ųjų paskutinės vasario dienos.

„Norėjosi sudaryti įspūdį, kad visi esame po vandeniu. Ar žmonėms patiks? Manau, kad taip. Ypač žvejams“, – prieš paleidžiant valtį į naujuosius vandenis ant „Aušros“ gimnazijos stogo tąkart nekantriai trypčiojo kūrėjas T. Vosylius.

4 metrų ir 10 centimetrų stilizuotą plaukiojimo priemonę menininkas pagamino gana greitai. Kur kas daugiau laiko užėmė kūrybinis procesas – bent kelis kartus buvo keistas žvejo dydis, koreguota valties forma.

Šis pirmasis miesto meninis akcentas sveria aštuonis kilogramus. O jį laikantys lynai, tikino T. Vosylius, prie konstrukcijos pritvirtinti patikimais ir tvirtais kabliais. Todėl dėl saugumo nerimauti nevertėtų.

GALERIJA

  • Permainingi savaitgalio orai Kaune nepraėjo be pasekmių: iš valties iškrito „žvejys“
  • Permainingi savaitgalio orai Kaune nepraėjo be pasekmių: iš valties iškrito „žvejys“
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

reikia tolerancijos

Kai patys nieko nesugebat tai ir kitus derkiat.O kas tik pereina per Laisves alieja labai gerai atsiliepia apie jos puosyba.O del Kauno pilies zirgu tai jie juk panasiai ir gyvi atrodo,bent jau nemaza dalis gyventoju yra mate ir gyvus zirgus,jiems jie taip ir asocijuojasi.Yra toks posakis kad zmogus kuo pats nesugeba tai ir kito darbo nevertina.

yja

gerai kad ne ant galvos praeiviui

Juozas

Toks menininkas, kur "net" 8 kg sveriančios konstrukcijos nesugeba tinkamai padaryti, kad ant galvų nekristų, tiktų nebent žolei Ąžuolyne dažyti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS