Petrašiūnų žiedinėje sankryžoje – aiškesnė eismo tvarka | Diena.lt

PETRAŠIŪNŲ ŽIEDINĖJE SANKRYŽOJE – AIŠKESNĖ EISMO TVARKA

  • 12

T. Masiulio ir R. Kalantos gatvių žiedinėje sankryžoje artimiausiomis dienomis kelininkai įrengs naują, aiškesnį kelio ženklinimą. Nauja tvarka užtikrins sklandesnį eismą žiedu ir leis sumažinti eismo spūstis.

Dėka naujo horizontalaus ženklinimo eismas žiedu taps aiškesnis ir paprastesnis, tai aktualiausia rytinio  piko metu. Vairuotojai atvykstantys  T. Masiulio g. ir ketinantys vykti link R. Kalantos g. iš antros juostos galės naudotis „turbo“ žiedinės sankryžos principu įrengta papildoma juosta.

Naujasis „turbo“ žiedo elementas neleis „fiktyviai“ važiuoti antrą ratą žiedu, nes antrą kartą bandant apvažiuoti žiedą vairuotojas bus nukreiptas link R. Kalantos gatvės. Pokyčiai taip pat leis nustatyti aiškesnę ir tikslesnę geltono korio vietą bei panaikintų galimybę žiede „nardyti“ iš pirmos į antrą juostą ir atvirkščiai.

„Greitesnis žiedo pravažiavimas, tikslesnis sustojimas ir įvažiavimas į žiedą – tokio rezultato tikimės iš naujo ženklinimo“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Gintaras

tikrai spustys nesumazes.kadangi nuo Amaliu link heso palikta tik viena eismo juosta

Geriau patyręs

Problema ryte yra ta, kad eilė yra nuo HES'o link Amalių pervažos. Tada "gudručiai" atvažiuoja kairiąja eismo juosta (kuri juda link VI forto žiedo greičiau), apsuka visą ratą ir tada žiedu tarsi turi pirmumą. Ir taip, kaip dabar pažymėta nuotraukoje - šios problemos neišsprendžia...

Rasa

tegu ppnas Martynas Matusevisius atsako kodel visiskai nepagalvojo kaip grizti i namus gyventojams gyvenantiems prie ziedo, griztant nuo Barsausko apvaziavus zieda reik is kart sukt i desine,o nubrezta istisine! kas cia per absurdas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS