Piktinasi: nepavyksta grąžinti batų už daugiau kaip 400 litų | Diena.lt

PIKTINASI: NEPAVYKSTA GRĄŽINTI BATŲ UŽ DAUGIAU KAIP 400 LITŲ

Kauniečių pora piktinasi, kad parduotuvė negrąžina pinigų už batus, nors tokia prievolė įteisinta įstatyme.

73 metų Stanislava Baltienė batelius „Ecco“ parduovėje išsirinko kovo 13 d. Už juos sumokėjo 421,98 lito. Sekančią dieną moteris, kaip pasakojo jos sutuoktinis, pirkinį nusprendė išbandyti namuose.

“Ji juos buvo apsimovusi gal 15 minučių, kai pradėjo skaudėti kairę koją“, - pasakojo redakcijoje apsilankęs Edmundas Balta.

Žmona ėmusius spausti batelius nusimovė ir nusprendė grąžinti. Kovo 15 d. rytą ji jau stovėjo prie „Ecco“ kasų. Deja, jos kelionė buvo veltui.

Tuomet penkeriais metais už sutuoktinę vyresnis kaunietis pradėjo žygius po įvairias instancijas. Tačiau ir jis nieko nepešė.

Prašydama parduotuvės grąžinti pinigus S.Baltienė parašė tiesiai šviesiai: batus panešiojo. Namuose, trumpai, bet nešiojo.

Tai akcentuoja ir „Ecco“, ir Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Kauno skyriaus atstovai. Pagal įstatymą, pirkėjas gali reikalauti pinigų, jei kokybiška prekė nebuvo naudojama, ji nesugadinta ir nepraradusi prekinės išvaizdos.

„Apžiūrėję jūsų atneštus batus broko neradome, o kadangi jūs batus jau avėjote, o tai matoma juos apžiūrėjus, grąžinti pinigų negalime“, - argumentavo batų parduotuvės vedėja Lina Lalienė.

Inspekcijos atsakymas Baltus dar labiau nustebino. Susidaro vaizdas, kad Baltienė su naujaisiais bateliais turėjo vos ne vestuves atšokti – neva jie yra gerokai nunešioti. 

„Batų įkločių paviršiuje matomi ryškūs tamsesnės spalvos kojų pirštų įspaudai. Padų rašto grioveliai padengti gelsvos spalvos apnašomis. Padų paviršius matinis, užkulnių srityje yra ryškūs padų krašto nusitrynimo požymiai“, - vardijama inspekcijos Kauno skyriaus vedėjo Antano Dziko pasirašytame dokumente.

„Bet tuos batus prekybos salėje gal daug kas matavosi ir išbandė? Ne tik mano žmona. Beje, ar įmanoma per pusantros dienos taip, kaip rašoma, nudėvėti kokybiškus batus?“ – traukė pečiais E.Balta. Ir pasiūlė apžiūrėti atneštą avalynę. Ši atrodė gana nauja, bet specialistai tikriausiai įžvelgia geriau.

GALERIJA

  • Piktinasi: nepavyksta grąžinti batų už daugiau kaip 400 litų
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

apgauta pirkeja

Turiu ir as tokia pat problema su ecco batais. Nieko nekeicia ir nieko negrazina nors batai visiskai nenesiojami. Po vienos dienos vaiksciojimo visa menesi kojas gydziausi. Matyt Ecco broko prisivezusi taip bando uzsidirbti. niekada daugiau toje parduotuveje nieko nepirksiu.

Keista

Teko kartą grąžinti batus sekančią dieną, kurie pavaikščiojus namuose spaudė kojas. Grąžino pinigus, nes kito dydžio neturėjo. O gal klientui reikia 0,5 valandos vaikščioti po parduotuvę, kad tikrai įsitikinti, jog batai tinkami? NE MAISTO PREKIŲ GRĄŽINIMO IR KEITIMO YPATUMAI: 14. Jeigu pirkėjui nepatinka nusipirktos prekės forma, dydis, spalva, modelis ar komplektiškumas, jis turi teisę per keturiolika dienų nuo ne maisto prekių pardavimo dienos, pakeisti ją analogiška preke. Jeigu pardavėjas neturi pakeitimui tinkamos prekės, tai pirkėjas turi teisę per šio punkto pirmojoje pastraipoje nurodytą terminą grąžinti prekę pardavėjui ir atgauti už ją sumokėtus pinigus. 16. Pirkėjas gali pasinaudoti šių taisyklių 14 punkte nustatyta teise, jeigu prekė nebuvo naudojama, ji nesugadinta ir nepraradusi prekinės išvaizdos. Prekės ar jos pakuotės išvaizdos pakeitimų, kurie buvo būtini norint apžiūrėti prekę, negalima laikyti esminiais prekės išvaizdos pakeitimais. Žinokime savo teises

klm

Visai įtikėtina,kad vyresnio amžiaus moteris turi problematišką pėdą,dėl ko tikriausiai ir pirko eCCO batus.Visokie įspaudai nuo kauliukų gali greit pasimatyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS