Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas | Diena.lt

PIRKTI LIETUVIŠKAS PREKES GENA PATRIOTIZMAS

Ar po tokio drastiško Maskvos žingsnio Lietuvos pirkėjai solidarizuotųsi su mūsų verslininkais ir, prisiminę seną šūkį "Pirk prekę lietuvišką", rinktųsi vietines prekes? Kauno gatvėse sutikti praeiviai atsakė vienareikšmiškai: taip.

Lietuviškos prekės atsidūrė sąraše, kurių, Kremliaus sprendimu, artimiausius metus nebeimportuos Rusija. Ar po tokio drastiško Maskvos žingsnio Lietuvos pirkėjai solidarizuotųsi su mūsų verslininkais ir, prisiminę seną šūkį "Pirk prekę lietuvišką", rinktųsi vietines prekes? Kauno gatvėse sutikti praeiviai atsakė vienareikšmiškai: taip.

Angelė Lekavičienė
Pensininkė

Aš visada stengiuosi pirkti iš mūsų ūkininkų turgaus, nes, be abejo, lietuviška prekė yra geresnė. Mes juk Lietuvoje gyvename, visi renkasi savo krašto prekes: lietuviai – lietuviškas, lenkai – lenkiškas.

Inesa Skirdailė
Technikė

Jei Rusija uždraustų įsivežti lietuviškas prekes, nežinau, ar palaikyčiau lietuvius verslininkus ir pirkčiau jų maisto prekes, nors, tikriausiai, pirkčiau. Ar lietuviška prekė geresnė už kitas, aš nežinau, sunku pasakyti.

Tomas Šliupas
Inžinierius

Apie Rusijos ketinimą įvesti prekių embargą sužinojau iš vieno internetinio tinklalapio. Bet kokiu atveju, manau, reikia pirkti lietuviškas prekes. Kodėl turim leisti išsivežti mūsų pinigus į užsienį? Noriu, kad jie liktų Lietuvoje. Lietuviškoms prekėms tikrai teikiu pirmenybę, bet ne visada jas perku, nes jos brangesnės ir ne visada randu, ko noriu, pavyzdžiui, ekologiškų prekių ar kokybiškų lietuviškų prekių.

Kęstas Galickas
Krovėjas

Mes visi žinome apie Rusijos draudimą įsivežti prekių iš kitų užsienio šalių, juk apie tai kalba visi. Aišku, palaikyčiau Lietuvos verslininkus, jei jiems uždraustų įvežti prekes į Rusiją, nejaugi Rusiją reikia palaikyti? Juk Lietuva – mūsų žemė,o Rusija viskuo turtinga. Aš dažniausiai perku prekę lietuvišką, nes ji sava. Gyvens Lietuvos ūkininkai geriau – gyvensime ir mes geriau. Aš rusiškų prekių visai neperku, juk yra visokių gerų prekių lietuviškų: ir sūrio, ir vaisių, ir kitų produktų.

Zinaida Aglinskienė
Baldų komplektuotoja

Per žinias girdėjau apie Rusijos veiksmus uždrausti prekių importą. Perku lietuviškas maisto prekes, reikia savus palaikyti. Rinkdamasi maisto produktus žiūriu į kainą ir kokybę. Dažnai perku kai kuriuos produktus iš Ukrainos, pavyzdžiui, saldainius. Paragavus jų, atrodo, kad net šokoladas skanesnis. Be to, turime giminių Donecke, manau, kad taip juos palaikome.

Kristina Siderovičiūtė
Slaugytoja

Apie Rusiją kažką girdėjau. Jei uždraustų lietuviškų prekių importą, tai tektų palaikyti lietuvius verslininkus. Kai renkuosi maisto produktus, labiausiai atkreipiu dėmesį į kainą ir produkto sudėtį.

Mindaugas Banevičius
Vadybininkas

Esu girdėjęs apie Rusijos embargą, o Lietuvos verslininkus palaikyčiau, tai – principo reikalas. Jei jie negerai elgiasi, tai ir aš taip darysiu. Kai renkuosi vaisius ir daržoves,  kreipiu dėmesį į tuos, kurie natūraliau atrodo ir kurių išvaizda yra geresnė.

Dana Kavaliauskienė
Pensininkė

Aš jau seniai įtariau, kad Rusija įves kokį maisto prekių draudimą ir mums. Juk lenkiškus obuolius įsivežti į savo šalį jau uždraudė. Lietuviški vaisiai ir daržovės, aišku, man patinka. Pati dvylika metų gyvenau Amerikoje, todėl pasiilgau lietuviškų maisto produktų. Kasdien eidama į parduotuvę perku tik tai, ko man reikia, o dėl Rusijos ir Ukrainos karo mano maisto produktai išliko tie patys.

Sigutė Sapegaitė
Bedarbė

Stengiuosi pirkti lietuviškas maisto prekes, nes palaikau mūsų šalį ir jos ekonomiką. Kita vertus, jei būna pigesnių prekių iš svetur, tai teikiu pirmenybę joms, nekreipiu dėmesio,kur jos pagamintos.

GALERIJA

  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
  • Pirkti lietuviškas prekes gena patriotizmas
Evaldo Virkečio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tomas

Cia tas Tomas, kuris p**a visas is eiles?

budulis

o kodel artoju salies vergai turi valgyt lenku darzoves,maisto produktus,latviu,vietnamo zuvi,danu,vokieciu kiauliena?kas mus privede iki to, kad savo maisto neturim?rusija ar musu bezdukai politikai?kas dirba rusijos labui?

hjxg

Lietuviski produktai geriausi. Rusisku prekiu nesu pirkes niekada, o ir ju benzino koloneles aplenkiu. Reikia dar ju vodka uzdrausti ivezti i Lietuva, nes ji daroma is naftos. Pirk preke lietuviska!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS