Pirmajai TV transliacijai iš Kauno – 50 metų: gyvai stebėjo minios žmonių | Diena.lt

PIRMAJAI TV TRANSLIACIJAI IŠ KAUNO – 50 METŲ: GYVAI STEBĖJO MINIOS ŽMONIŲ

  • 0

Gegužės 18-ąją sukanka penkiasdešimt metų nuo pirmosios televizijos transliacijos iš Kauno. Kilnojamoji televizijos stotis, pastatyta Karo muziejaus sodelyje, pasakojo apie karilionierių Viktorą Kuprevičių. Žurnalistas Vidas Mačiulis tuomet tikrai nepagalvojo, kad po penkių dešimtmečių jis vis dar suksis televizijos orbitoje.

„Į tuometinį Karo muziejaus sodelį važiuodavo žmonės iš visos Sovietų sąjungos pasiklausyti Viktoro Kuprevičiaus ir Giedriaus Kuprevičiaus atliekamų kūrinių. Tad kaip nerengti pirmosios tiesioginės transliacijos iš šios vietos?

Pirmąją transliaciją stebėti susirinko minia žmonių: visiems buvo įdomu pamatyti, ką čia daro tos televizijos kameros, autobusai, ant kurių – Kauno televizijos užrašai. Tai buvo sekmadienis, 16.30 val., saulėta ir graži diena“, – prisiminimais dalijasi žurnalistas.

Tačiau, anot jo, visai komandai teko nemažai paplušėti, kad transliacija įvyktų. Transliacijai buvo reikalingos aukštos įtampos elektros pastotės, iš tos vietos būtinai turėjo matytis bokštas prie Kauno sporto halės, į kurį su didžiulėmis antenomis siųsdavo signalą. „Nebuvo ir mikrofonų. O didžiulių kamerų negalėjome užkelti į bokštą, tad iš pradžių V. ir G. Kuprevičius nufotografavome, ir, jiems grojant, rodėme nuotraukas“, – pasakoja V. Mačiulis.

Visas pokalbis – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS