Po kibernetinės atakos KTU skelbia atstatęs dalį sistemų ir duomenų | Diena.lt

PO KIBERNETINĖS ATAKOS KTU SKELBIA ATSTATĘS DALĮ SISTEMŲ IR DUOMENŲ

  • 4

Penktadienį kibernetinę ataką patyręs Kauno technologijos universitetas (KTU), sekmadienio vakarą pranešė, jog savaitgalį pavyko atstatyti dalį prarastų sistemų ir duomenų.

„Šiuo metu darbuotojams ir studentams baigiamas atkurti elektroninis paštas, testuojamos įvairios vidinės sistemos – kai kurios iš jų pirmadienį gali veikti minimaliu režimu“, – teigiama sekmadienio vakarą išplatintame aukštosios mokyklos pranešime.

KTU teigia neturintis informacijos apie nutekintus duomenis, tačiau pranešė, jog dėl galimo duomenų nutekėjimo penktadienį nuspręsta kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją bei policiją.

Aukštoji mokykla skelbia, jog studijas vykdys įprastu režimu, o apie atsiskaitymų eigą studentus informuos atskirai.

KTU penktadienį pranešė patyręs kibernetinę ataką, tos pačios dienos popietę buvo nepasiekiamas universiteto interneto puslapis, neveikė paštas, dar keletas kitų sistemų.

Diena anksčiau apie patirtą kibernetinę ataką pranešė Vilniaus rajono savivaldybė. Ji skelbė, kad sutriko kai kurių informacinių sistemų veikla, neveikė savivaldybės tinklalapis. Penktadienį jo veikla buvo atkurta.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Petras

Kaip ten KTU nežinau, bet VU perkelė visą paštą ne tik kad and Microsoft sistemų, bet šiais metais galutinai visą paštą outsourcino į Microsoft Debesio outlook365. Patys serveriai su duomenimis kaip suprantu Suomijoje. Bet privati įmonė turi jaunų būsimų/esamų specialistų duomenis ir korespondenciją. Pagal kontraktą, ji negali skaityti duomenų, Bet kam rūpi kontraktai, jei yra galimybė. Kiek žinau su paprastomis mokyklomis tas pats - kas naudoja visokius Teams ir pan. Gali šnipinėti. Gal šiuo metu tie duomenys beverčiai, tačiau profiliavimą pagal interesus galima vykdyti jau dabar. Verkia kad rusai ar kiniečiai šnipinėja, o broliams amerams patys atsiduoda.

baitas

Tik šiaip įdomu , o kokis **TU ruošia ,,tokius'' IT specus ? ir suprasčiau , jei ,,nulaužtų'' kokią menų , kulinarijos mokyklėlę.... bet ilgaamžę inžinierių kalvę ? neruošia specialistų ? gėda , sakyčiau . .. :(

P.

Kai gal prieš 15 metų perėjo prie MICROSOFT sistemos tai to ir reikėjo tikėtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS