Po mėnesį trukusios ekspertizės į kalną vėl kils funikulierius | Diena.lt

PO MĖNESĮ TRUKUSIOS EKSPERTIZĖS Į KALNĄ VĖL KILS FUNIKULIERIUS

Susirūpinę kauniečiai skambina pavojaus varpais, kas atsitiko Žaliakalnio funikulieriui? Jis nedirba jau nuo liepos 9 dienos. Prieš kelis metus kapitališkai suremontuotas funikulierius užvėrė duris miestiečiams ir jas praverti žada tik rugpjūčio 1-ąją.

Funikulierius yra ne tik pramoga miestiečiams ir turistams, bet ir puiki keliavimo priemonė. Karštą vasaros dieną miestiečiai per kelias akimirkas iš miesto centro gali pakilti į kalną iki Prisikėlimo bažnyčios.

Be to, uždarius Parodos kalną, dviratininkams tenka pasirinkti kitą maršrutą – Žemaičių gatvę. Deja, šis status kalnas nėra labai pritaikytas šiai transporto priemonei, todėl funikulierius gelbėdavo dviratininkus iš keblios padėties.

Bendrovės „Kauno liftai“ technikos direktorius Virginijus Markveldas ramina kauniečius, kad nieko blogo neįvyko, tiesiog atliekama kasmetinė ekspertizė

„Kartą metuose privalu atlikti bandymus, ekspertai įvertina funikulieriaus būklę. Jau trečius metus iš eilės ši ekspertizė yra atliekama būtent liepos mėnesį“, –  teigė V.Markveldas.

Technikos direktorius pasakojo, kad iš anksto yra ruošiamasi kasmetinei atestacijai, tuo laikotarpiu netgi darbuotojai išleidžiami kasmetinių atostogų.

„Ekspertai funikulierių apžiūrėjo – viskas yra gerai, jokių techninių nesklandumų nėra. Laukiame tik išvadų ir galėsime eksploatuoti funikulierių“, –  sakė V.Markveldas.

Ekspertizė galioja tik 12 mėnesių, todėl per paskutinį mėnesį privalu atlikti naują.

„Jeigu aš ekspertizę nukelsiu vėlesniam laikui, pavyzdžiui rugsėjį, tuomet aš privalėsiu uždaryti funikulierių žymiai ilgesniam laikui. Funikulierius neveiks visą rugpjūtį, nes ekspertizės terminas jau bus pasibaigęs, be to, kol bus atliekama nauja ekspertizė, terminas dar prasitęs.“, –  teisinosi technikos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ponai

kodel neatkreipiat demesio i sandeli riogsanti uz finikulieriaus tvoros,kurio siena tiek "issiziojusi",kad bet kada gali pasipilti plytu 'lietus"ant finikulieriaus.Ponai,ateikit savaitgaliais prie finikulieriaus ,tikrai papulsit i uzsienieciu filmuojamus namus su kabanciu balkonu ir isdauzytais langu stiklais,ateikit,ponai,rugsejo pirmaja,kazin ar per rukancius ir besispjaudancius J.Jablonskio gimnazistus finikulieriaus prieigoj prasibrausite iki jo.Ateikit.

salia gyvenanti

O kas trugdo išsikviesti ekspertus birželio pradžioje ir nuo liepos pirmos jau tureti nauja "pažyma"? Niekas. Et..Valstybine imone. Noriu dirbu - noriu atostogauju... Nei gyventoju nei turistų patogumas niekam nerūpi..

R

greiciau jau atidarytu,nes dviratininkai nuo kalno lekia kaip isproteje,net saligatviu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS