Smurto prieš paauglę skandalas: septyniolikmetei bus ieškomas kitas globėjas | Diena.lt

SMURTO PRIEŠ PAAUGLĘ SKANDALAS: SEPTYNIOLIKMETEI BUS IEŠKOMAS KITAS GLOBĖJAS

Rugsėjo pabaigoje per šalį nuvilnijo istorija, kai ugniagesiai ir policijos pareigūnai buvo iškviesti gelbėti į bėdą patekusią septyniolikmetę. Jie kviesti dėl galimo globėjos, pas kurią nepilnametė augo nuo dvejų metukų, smurto.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad apklausos metu globėja savo kaltės nepripažino, o nepilnametė, apklausta po savaitės pas ikiteisminio tyrimo teisėją, atsisakė prieš globėją duoti parodymus.

„Konflikto priežastis aiškinamės, vyksta tyrimas, renkama informacija apie galimai anksčiau buvusius konfliktus ir jų priežastis tarp globėjos ir mergaitės“, – tuomet sakė I. Bočkienė.

Po įvykio praėjus trim savaitėms teiravomės, kaip vyksta tyrimas, ar yra duomenų, kad prieš nepilnametę smurtauta, ar yra duomenų, kad smurtavo globėja.

I. Bočkienė teigė, kad tyrimas tebevyksta. „Apklausinėjami liudytojai,  atliekami kiti procesiniai veiksmai, Vaiko teisių apsaugos skyrius kreipėsi į teismą dėl mergaitės paėmimo iš šeimos, prašymas išnagrinėtas, tik dar nėra sprendimo. Gavus jį, bus kreipiamasi į teismą dėl globėjo keitimo“, – teigė prokuratūros atstovė.

Rugsėjo pabaigoje gavę skubų iškvietimą vidurnaktį nurodytu adresu sulėkusios tarnybos rado globotinę ir 55-erių globėją, kuriai nustatytas 1,23 prom. girtumas. 

Pirminiais tarnybų duomenimis, 17-metė galėjo būti mušta laidu, jai galimai praskelta galva. Ugniagesiai pareigūnams padėjo patekti į pastatą. Jame pareigūnai sulaikė moterį, galimai smurtavusią prieš nepilnametę globotinę.

Bus kreipiamasi į teismą dėl globėjo keitimo.

Moteris buvo uždaryta į areštinę, vėliau jai pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, ir ji buvo paleista su pasižadėjimu neišvykti. Jai buvo uždrausta bendrauti su globotine, kaip nors bandyti su ja susisiekti.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vija Kudzienė po įvykio portalui kauno.diena.lt  teigė, kad „ant mergaitės kūno matomos smurto žymės“.

Anot V. Kudzienės, minima globėja teturėjo šią vieną globotinę, tačiau su šeima yra užauginusi dar vieną. 

Pastaruoju metu paaugle rūpinosi ji viena. Šiemet liepą į Vaiko teisių apsaugos specialistus kreipėsi pati globotoja dėl bendravimo su mergaite sunkumų. „Po pokalbio tiek su globėja, tiek su globojama mergaite, buvo nustatinėjamas grėsmės vaikui lygis, tačiau grėsmė nenustatyta“, – sakė V. Kudzienė.

Rugpjūčio pabaigoje gautas pranešimas iš policijos, kad globotoja kreipėsi į policiją dėl paauglės elgesio, tačiau atvykus pareigūnams pasirodė, kad moteris neblaivi, buvo nustatytas pirmasis grėsmės vaikui lygis ir mergaitė apgyvendinta VšĮ Paparčių šv. Juozapo šeimos namuose. 

„Rugsėjo mėnesio pradžioje mergaitė susitaikė su globėja ir pareiškė norą grįžti gyventi pas ją“, – tęsė V. Kudzienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

budamas 17

As jau vairavau traktoriu. Dirbau 2-iem pamainom. Nors mama buvo vyr buhaltere tame paciame kolukyje... Tegul eina karviu melzt sita globotine. Kas per debilai tuos istatymus sugalvojo?

Saul

Teul eina ji dirdt.

Anusauskas

As jamu dar viena globojamaja, viena jau nezcia reikia kitos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS