Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: 5G ryšys – prakeiksmas ar panacėja? | Diena.lt

POKALBIS „KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE: 5G RYŠYS – PRAKEIKSMAS AR PANACĖJA?

  • 16

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno technologijos universiteto Elektros ir elektronikos fakulteto dėstytojas docentas Vitas Grimaila.

Šią savaitę telekomunikacijų bendrovė „Telia“ pranešė apie didžiuosiuose šalies miestuose pradėjusį veikti 5G ryšį. Su šia technologine naujove siejama daug mitų – pradedant teiginiu, kad 5G perduoda ar net sukuria koronavirusą ir didina riziką susirgti vėžiu, baigiant visuotiniu sekimu ir farmacijos įmonių sąmokslu.

„Kauno dienos“ studijos žiūrovams V. Grimaila plačiau papasakos apie 5G ryšio privalumus, lyginant su dabar veikiančiu 4G ryšiu, taip pat atsakys į klausimus apie galimą jo žalą.

„Jūsų šaldytuvas pasitars su skalbykle, ką reikia nupirkti, o kiaulė taupyklė pirkinius apmokės internetu“, – taip apie 5G ryšį juokauja mokslininkai. Tačiau COVID-19 grėsmės įaudrintai visuomenei ne juokai galvoje. Tad šioje situacijoje geriausia kliautis mokslo žmonėmis, o ne neaiškiais interneto šaltiniais.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Vitas Grimaila <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
  • Vitas Grimaila
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Trumpam

Tai jau Seimas švitinamas iš dviejų Telia bokštų.

Pranas

Mano bute 5G ryšys jau veikia WIFI 3 metai...iš maršrutizatoriaus, kuris yra gale kabelio iš Cgates... Pagal kompiuterio parodymus, 5G ryšys yra dar 2-juose butuose aplink mane ir ką? Ogi nieko neatsitiko...

trumpai

5G spinduliuote kenkia sveikatai. Tai seniai irodyta ir nereikia cia skleisti nesamoniu. Jeigu tai toks geris, pastatykite 5G antena virs seimo. Gal tada patikesiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS