Policija skyrė baudas čiuožimo čempionato savanorei ir organizatoriui | Diena.lt

POLICIJA SKYRĖ BAUDAS ČIUOŽIMO ČEMPIONATO SAVANOREI IR ORGANIZATORIUI

Kauno policija trečiadienį pranešė, kad skyrė baudas į konfliktą įsivėlusiems Kaune sausį vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato savanorei Kajai Brilei ir vienam organizatorių Ervinui Kvitkauskui.

Administracinės nuobaudos jiems skirtos dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Pažeidėjų tapatybės pranešime neįvardytos, tačiau teigiama, jog nuobaudos skirta 1987 metais gimusiam vyrui ir 1991 metais gimusiai moteriai.

Anot policijos, E. Kvitkauskui protokolas surašytas dar vasario 12 dieną, tačiau jis nesutiko su inkriminuojamu pažeidimu, tad byla toliau bus nagrinėjama Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriuje.

K. Brilei protokolas su nurodymu surašytas trečiadienį, tačiau nurodymo neįvykdžius, medžiaga taip pat bus perduota tam pačiam skyriui.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad abiem incidento dalyviams buvo skirti nurodymai sumokėti pusę minimalios už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą numatytos baudos – 15 eurų.

Policija nurodė, kad tyrimo metu apklausė konflikto dalyvius, liudininkus, peržiūrėjo vaizdo įrašus.

Pareigūnai neatskleidžia tikslių įvykio aplinkybių.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Policija administracines teisenas pradėjo čempionate sausį savanoriavusiai K. Brilei feisbuko grupėje parašius, kad ji buvo apstumdyta ir užsipulta renginio organizacinio komiteto nario žurnalisto E. Kvitkausko

Anot jos, vyras kabinėjosi prie renginyje dirbusių žmonių, keikėsi, išsivysčius žodiniam konfliktui, griebėsi fizinių veiksmų. Moteris teigė buvusi ištempta iš savo darbo vietos, uždaryta į apsaugos kambarį, reikalauta atiduoti akreditaciją, savanoriams duotą striukę.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis teigė, jog vaizdo įrašai paneigia kaltinimus dėl čia dirbusios merginos užpuolimo, pats V. Jasutis moters elgesį vadina provokacija.

E. Kvitkauskas teigė, kad „niekada gyvenime nepakėlęs rankos prieš jokią moterį“. Jis tvirtino norėjęs nufotografuoti merginos akreditaciją, o ši atsisakė tai padaryti, „pradėjo šūkauti kažką“, tuomet mergina pagriebė jo telefoną ir pagrasino mesti į ledą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

grazu

visas Kaunas prisnekstas banderiniu nacistu veliavomis,- betruksta dar pideru veliavu ir jau tada Kauna galima vadinti sostine.

Tegu

Jie čiuože į rusyną

Ononimui

Dar didelis klausimas kuris priklauso landsbergistų klanui :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS