Politiko karjerą stabdo STT slapta pažyma | Diena.lt

POLITIKO KARJERĄ STABDO STT SLAPTA PAŽYMA

  • 10

Kauno miesto tarybos sektretoriui socialdemokratui Mindaugui Šivickui kelią į Kauno apylinkės teismo kanclerio postą užkirto Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kauno miesto tarybos sektretoriui socialdemokratui Mindaugui Šivickui kelią į Kauno apylinkės teismo kanclerio postą užkirto Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Dar balandį vykusiame konkurse M. Šivickas aplenkė penkis konkurentus, tačiau daugiau nei po mėnesio politiką pribloškė STT pažyma.

"Tai buvo netikėta. Nurodytas motyvas, kad esą gali būti pažeistas Konstitucijoje įtvirtintas teismo nepriklausomumas. Šį įsakymą apskundžiau Kauno apygardos administraciniam teismui", - teigė politikas. Kol vyksta teisminis ginčas, jis nenorėjo plačiau komentuoti savo įtarimų, tačiau užsiminė, kad nujaučiantis, jog tai gali būti susiję su politine veikla.

M. Šivicką stebina, kad dalis STT pažymos yra įslaptinta. "Ta dalis, kuri yra vieša, apie jokius nepatikimumus ir pažeidimus nekalbama. Vienintelė mano sumokėta bauda - 50 litų už automobilio stovėjimą. Gautos palankios išvados iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Valstybės tarnybos departamento, Vidaus reikalų ministerijos", - pasakojo socialdemokratas.

Kadangi dalis STT pažymos yra slapta, teismo atstovai nekomentavo priežasčių, kodėl M. Šivickas negali dirbti teismo kancleriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nubas

pereko kelia reikalingam teisejui.gali apvirtst vaziuodamas keturaciu

CHA

Na, ir rado problemą. Lai patobulina savo įgūdžius Airijoje. Ką jis šventasis, kad privalo dirbti tuo kancleriu.

To taigi

Prie ko cia politikas. Zmogus siekia karjeros, bet kazkam netinka nors ir yra niekuom neitariamas. Manau dalyvauti politineje veikloje yra konstitucine teise. Tai neturetu buti kliutis, arba paciam zmogui galetu paaiskinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS