Popiežiaus Pranciškaus vizitas Kaune: pėsčiųjų zona taps ne tik senamiestis | Diena.lt

POPIEŽIAUS PRANCIŠKAUS VIZITAS KAUNE: PĖSČIŲJŲ ZONA TAPS NE TIK SENAMIESTIS

Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija aptarė, kaip bus ribojamas eismas belaukiant popiežiaus Pranciškaus ir jo vizito dieną – rugsėjo 23-iąją.

Kauniečiai turėtų atkreipti dėmesį, kad eismas bus ribojamas nuo rugsėjo 22 d., šeštadienio, ryto iki rugsėjo 23 d., sekmadienio, vakaro. Beveik visas Kauno senamiestis taps pėsčiųjų zona.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra informavo, kad nemažai gatvių bus visiškai užtvertos.

Eismas bus ribojamas Jonavos, šv. Gertrūdos, Šauklių, M.Daukšos, Aleksoto gatvėmis bei Karaliaus Mindaugo prospektu. Transporto priemonėms visiškai bus draudžiama važiuoti teritorijoje tarp A.Mickevičiaus, Puodžių, Birštono gatvių bei Rotušės aikštėje. Šis perimetras bus saugomas iki pat vizito pabaigos.

Pradėjus leisti žmones į Santakos parką rugsėjo 22 d. nuo 22 val. vakaro, planuojama didinti perimetrą iki Jurbarko, Brastos, Šauklių, Birštono, Aleksoto, Veiverių, Užnemunės gatvių bei Savanorių ir Karaliaus Mindaugo prospektų. 

VPK KPV Kelių patrulių kuopos vadas R.Kemzūra informavo, kad eismo ribojimai gali nežymiai kisti. „Jeigu matysime, kad eisimas yra intensyvesnis, gatvės bus uždaromos ir ankščiau, o uždaromų gatvių perimetras gali didėti pagal situaciją“, – kalbėjo R.Kemzūra

Eismo ribojimai apims ir Savanorių prospektą, kuriuo važiuos popiežius Pranciškus. Šia gatve eismas bus ribojamas nuo sekmadienio ryto iki vakaro. Savanorių prospektu ne tik nevažinės transportas, bet ir pėstieji negalės kirsti gatvės.

Kauniečiai ir miesto svečiai savo automobiliais patekti į popiežiaus vizito vietą galimybių neturės, žmones vežios viešasis transportas, kuris sekmadienį bus nemokamas, taip pat rekomenduojama rinktis dviračius ar į renginį eiti pėsčiomis.

Eismą miesto gatvėmis reguliuos policijos pareigūnai, taip pat papildomi kelio ženklai, atitvarai, gairės. Atvykstantieji iš kitų miestų bus nukreipiami į Aleksoto S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą, ten planuojama sutalpinti iki 25 tūkstančių automobilių. Iš ten žmonės į šv. Mišias Santakoje galės patekti pėsčiomis, viešuoju transportu ar dviračiais.

Miesto gatvėmis aplink Senamiestį galės važiuoti tik viešasis transportas, taip pat specialiosios tarnybos bei automobiliai su specialiais leidimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

.....

Oij velnes atvarys.

...

Ach kaip Senamiestis pedofilais pradvis... gal dar nevėlu jį persona non grata paskelbt?

Stasys

Del sito 1no senelio tokia sumaistis,o,kiek masinu smarves sukvepuos kaunieciai ar pagalvojot ,na bet uztai bus pasventinti ,ar verta ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS