Pravieniškėse kaliniai šventė „vestuves“: pradėtas tyrimas | Diena.lt

PRAVIENIŠKĖSE KALINIAI ŠVENTĖ „VESTUVES“: PRADĖTAS TYRIMAS

  • 25

Socialinėje erdvėje paplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Pravieniškių pataisos namuose kaliniai šventė „vestuves“. Pasirodžius šiam įrašui Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Daugiau nei trijų minučių trukmės vaizdo įrašu pasidalijo buvusi Naglio Puteikio padėjėja Seime Laura Radzevičiūtė.

„Kalbėti, daugiau negalima tylėti: – Kada pagaliau įgaus drąsos ir prabils eiliniai įkalinimo įstaigų pareigūnai ir kas pagaliau išdrįs DEMASKUOTI tikrąjį Kalėjimų departamento specialiosios prevencinės grupės veidą ir jų „darbelius“ bei „žygdarbius“?“, – socialiniame tinkle klausė L. Radzevičiūtė, pasidalijusi ir savo raštu, adresuotu prezidentui Gitanui Nausėdai, teisingumo ministrui Elvinui Jankevičiui, Teisės ir teisėtvarkos, Žmogaus teisių komitetams bei žiniasklaidos atstovams. 


Facebook“ nuotr.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad vienas nuteistasis persirengęs nuotaka, kitas vaidina jaunikį. Tuo tarpu kiti kaliniai linksminasi. Įkalinimo įstaigos kieme galimai vartojami alkoholiniai gėrimai. Kur tuo metu buvo prižiūrėtojai, nėra aišku.

Kalėjimų departamentas gautą informaciją apie „vestuves“ vertina kaip galimybę identifikuoti veiklos spragas ir kreipiasi į visuomenę kviesdamas bendradarbiauti bei pranešti apie problemas, neleistiną nuteistųjų elgesį.

„Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius D. Sušinskas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą, kuriame matyti teatralizuotą šou surengę nuteistieji, informuoja, kad Pravieniškių pataisos namai, bendradarbiaudami su Kalėjimų departamentu, pradėjo patikrinimą, siekdami nustatyti įvykio aplinkybes“, – pranešė Kalėjimų departamentas. 

Informuojama, kad visi nuteistieji supažindinami su vidaus tvarkos taisyklėmis, teisėmis ir pareigomis.

Kalėjimų departamento teigimu, įkalinimo įstaigose bausmę atlieka įvairūs žmonės: yra pozityvūs, elgesio pažangą rodantys nuteistieji, kurie atsakingai ruošiasi išeiti į laisvę, integruotis bendruomenėse. Tačiau yra ir tų, kurie linkę ignoruoti pataisos įstaigose nustatytą tvarką.

„Užtikriname, kad pataisos įstaigose nebus toleruojamos jokios subkultūros apraiškos, bandymas gyventi pagal savo supratimą. Bus taikomos visos teisėtos priemonės sustabdyti bet kokį psichinį ar fizinį smurtą pataisos namuose“, – akcentavo Jurga Mickienė, Imuniteto skyriaus viršininkė, atliekanti direktoriaus funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Aha

Nu kas darosi baisus gyvenimas

natalija

TAS PONAS DIREKTORIUS NORI KAZKA TIRTI DIREKTORIAU NORI PATS SAVE TIRTI JUOGDARYS ESI

JONAS

TIK VYT LAUK DIREKTORIU IR VISUS TUO KURIE ATSAKINGI UZ TVASRKA TEN AISKIAI MATYT KAD JIE VISI PAPIRKTI KAD JUO VALDO KALINIAIIR NER KO KALTINTI KALINIUS TEN NUSIKALTELIAI JUS PONAS DIREKTORIAU IR JUSU PRIZIURETOJEI PIRMOJE VIETOJE VYTI LAUK JUS VISUS TYEN NET NERA KA AISKINTI IR DURNAM AISKU KAD NUSIKALTELEI JUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS