Prekybos centrai šventinį savaitgalį dirbs ilgiau | Diena.lt

PREKYBOS CENTRAI ŠVENTINĮ SAVAITGALĮ DIRBS ILGIAU

  • 4

Siekiant sumažinti tikimybę žmonės buriuotis, didieji prekybos centrai nusprendė šventiniu laikotarpiu prailginti darbo laiką, kuris karantino metu buvo sutrumpintas. Tačiau, nors darbo laikas ir ilgėja, tikimasi, kad žmonės bus sąmojingi ir be reikalo į parduotuves neis.

Šiais metais Velykos bus kitokios. Bus ribojamas įvažiavimas į miestus ir miestelius, siekiant sumažinti tikimybę, kad į šventę susirinks visa giminė. Šiais metais rekomenduojama Velykas sutikti tik su artimiausiais žmonėmis, su kuriais gyvename viename bute ar name, o keliones pas senelius atidėti geresniems laikams.

Vis dėlto, nors įvesti apribojimai, panašu, kad žmonės vis tiek linkę šventes pasitikti prie gausaus stalo, tad jau dabar pradėjo plūsti į parduotuves ir šluoti maisto produktus, iš kurių gamins šventinius patiekalus. Dėl to kai kuriuose prekybos centruose jau šiandien nusidriekė ilgos pirkėjų eilės.

Didieji prekybos centrai buvo sutrumpinę darbo laiką, tačiau matydami, kad prieš šventes vėl visi susigrūdo į parduotuvių erdves, nuspręsta darbo laiką pailginti. Taip tikimasi, kad žmonės galės geriau paskirstyti laiką ir į parduotuvę užsukti tada, kai bus mažiau pirkėjų.

Skelbiama, kad mažesni „Maxima“ prekybos centrai balandžio 10 ir 11 dienomis dirbs nuo 9 iki 21 val. Didžiosios šio tinklo parduotuvės minėtomis dienomis dirbs valanda ilgiau. Sekmadienį, per pačias Velykas, „Maxima“ prekybos tinklas visai nedirbs, o pirmadienį, balandžio 13-ąją, darbo laikas sugrįš į tokį, kuris buvo karantino metu. Parduotuvės veiks nuo 9 iki 20 val.

Prekybos centras „Lidl“ jau nuo balandžio 9 dienos nusprendė pailginti darbo laiką. Pranešama, kad šios parduotuvės dirbs nuo 8 iki 22 val. vakaro.

Dalis prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių prieš Velykas dirbs ilgiau. Balandžio 9 ir 10 d. bus pratęstas kai kurių „Iki“ parduotuvių darbo laikas, kuris yra laikinai sutrumpintas šalyje įvedus karantiną. Daugumos šio tinklo parduotuvių darbo laikas šventinį savaitgalį pratęstas iki 21 val.

„Rimi“ parduotuvės visomis savaitės visomis dienomis, įskaitant savaitgalius, dirba trumpiau – nuo 9 iki 20 val., išskyrus po vieną parduotuvę Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, dirbančias budinčiu režimu – nuo 8 iki 22 val. Be to, pirmąją Velykų dieną – sekmadienį, balandžio 12-ąją, nedirbs nei vienas „Rimi“ prekybos centras, o pirmadienį, antrąją Velykų dieną, visos parduotuvės dirbs karantino laikotarpiu nustatytu darbo grafiku, t.y. 9-20 val., įskaitant minėtas tris parduotuves.

„Norfa“ nurodo, kad balandžio 11-ąją dirbs iki 20 val., per Velykas visai nedirbs, o pirmadienį pirkėjų lauks nuo 8 val. ryto.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

NORFOJE BETVARKE

EILES ILGESUSIOS ATSTUMU APSAUGA NEKONTROLIUOJA.KODEL PILNA PARDUOTUVE ZMONIU,KODEL NERIBOJA IR ILEIDZIA VISUS.DVI KASOS DIRBA VIENA PALEI KITA ,NEISLAIKYTAS ATSTUMAS TARP KASU.AR NORFOS SAVININKAMS RUPI TIK PELNAS,ZMONIU SVEIKATA NERUPI?

Romualdas

Kainos nereguliuojamos ,nutarimai yra bet neveikia ,delsiama .Prekyba tuo naudojasi prisidengia Velykine paklausa .Kainos ne Velykinės ,o sukeltos ir jokio šventinio atpalaidavimo žmonėms.

to vox populi

Duonos ir žaidimų.! Jau ne pirmą tūkstantntmetį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS