Prekybos centre – pasivaikščiojimas po Kauną | Diena.lt

PREKYBOS CENTRE – PASIVAIKŠČIOJIMAS PO KAUNĄ

  • 3

Kauno "Akropolyje" galima tikrąja ta žodžio prasme pasivaikščioti po miestą. Jam pereiti prireiks vos poros minučių, bet geri įspūdžiai – garantuoti.

Šiame prekybos centre ant grindų atsirado Eglės Majauskaitės sukurtas šiuolaikinio Kauno žemėlapis.

Po jį mielai vaikštinėja ir vaikai, ir suaugusieji, kurie įsiamžina asmenukėse.

"Savivaldybė nuolat ieško įvairių, patrauklių formų, kuriomis būtų galima garsinti ir populiarinti miesto vardą. Sulaukėme labai daug teigiamų atsiliepimų, žmonės fotografuojasi, dalijasi nuotraukomis, ypač jis įdomus vaikams. Tad žemėlapį patyrinėti ir juo pasidžiaugti ateityje bus galima galbūt ne tik „Akropolyje“, – tikino miesto savivaldybės atstovai.

Žemėlapis buvo kurtas dar pavasarį Kauno miesto gimtadienio proga, jį kiekvienas norintis galėjo ir šiuo metu jį gali parsisiųsti iš Kauno interneto svetainės.

"Tai nėra dar vienas turistams skirtas leidinys. Tai žemėlapis, kuriame pavaizduotas šiuolaikinis Kaunas. Jame atskleidžiamas savitas ir originalus jaunosios kūrėjos žvilgsnis į Kauną", – kūrinį pristato savivaldybė.

Pati iliustratorė pasakojo, kad kurdama žemėlapį stengėsi, jog jame atsispindėtų ir emocijos.

„Kaunas – tai kur kas daugiau nei tai, ką siūlo turistiniai leidiniai. Piešdama jį, mintyse klaidžiojau po miestą. Vietų, žmonių, įvykių, emocijų buvo tiek daug, tad šis žemėlapis – tai subjektyvus žvilgsnis į Kauną, kurį pamilau už jo unikalumą. Labai tikiuosi, jog pamatęs žemėlapį kaunietis nusišypsos ir pagalvos: taip, tai mano miestas, su daugiabučiais, spurgomis, gatvės menu, mediniais nameliais ir žadą atimančiais modernizmo pastatais“, – apie kūrybinį procesą pasakojo E. Majauskaitė.

Žemėlapį parsisiųsti galima čia.

GALERIJA

  • Prekybos centre – pasivaikščiojimas po Kauną
  • Prekybos centre – pasivaikščiojimas po Kauną
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vienok įdonu

Kodėl tame Kauno atvaizde nėra nei vienos bažnyčios, cerkvės ar sinagogos?

Anonimas

Aš po Kauną galiu pasivaikščioti ir be prekybos centro.

...

Krabas: "Kas leido Kaune medžius paišyt?".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS