Vyriausybės nariai Kaune domisi laivyba Nemunu | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS NARIAI KAUNE DOMISI LAIVYBA NEMUNU

Vyriausybės nariai penktadienį susirinko Vidaus vandens kelių direkcijoje Kaune – susipažino su vykdomais projektais ir apžiūrėjo infrastruktūrą.

Į pasitarimą Kaune atvyko premjerė Ingrida Šimonytė bei dalis Ministrų kabineto narių.

„Vyriausybė yra savo programoje užsibrėžusi ambicingus tikslus, kaip paskatinti arba tiksliau atgaivinti laivybą vidaus vandenimis, – žurnalistams prieš pasitarimą sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis. – Ir vienas iš didelių strateginių projektų, kurį mes įgyvendiname, kurio vertė virš 20 mln. eurų, tai yra bunų statyba Nemune nuo čia iki pat Kuršių marių, kad vaga būtų pakankamai srauni, pakankamai gili“.

„Mes turėsime posėdį visą laive, tikrai kalbėsime apie visus vidaus vandenis, tiek ir apie Nemuno aukštupį – Alytus laukia gilinimo darbų, apie infrastruktūrą, kurią šiandien statome, apie naujus pirkimus, žemsiurbes ir taip toliau“, – kalbėjo ministras.

Jis išreiškė viltį, jog galimybė pasižvalgyti po Nemuną nustebins kolegas ministrus.

Tikiuosi, pajudės į priekį stipriai ir turėsime laivybą visame Nemune.

„Aš labai tikiuosi, kad netrukus, po poros metų, kiekvienas iš mūsų keliausime kur nors palei Panemunės pilis, užlipę kur nors ant piliakalnio galėsime matyti ne tuščią Nemuną, o pilną Nemuną, ir tai yra pagrindinis tikslas“, – teigė M. Skuodis.

Vidaus vandens kelių direkcijos generalinio direktoriaus Vladimiro Vinokurovo teigimu, ministrų vizitas direkcijai yra svarbus veiklos įvertinimas bei proga aptarti aktualius klausimus.

„Pradėsime jau šiemet aukštupio valymo darbus ir taip pat žinome, kad turime du Nemunus, atskirtus Kauno hidroelektrinės: pasirašytas praeitų metų memorandumas, tikiuosi, pajudės į priekį stipriai ir turėsime laivybą visame Nemune“, – žurnalistams sakė jis.

Tarp ministrų, penktadienį atvykusių į renginį, buvo aplinkos ministras Simonas Gentvilas, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, energetikos ministras Dainius Kreivys, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, finansų ministrė Gintarė Skaistė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

PIŠ'ai \\\\\\.../////

jau nusitaikė į Kauno uostą.Prixvatizuos.

:)))

reikalinga ta laivyba kaip tuscias traukinys i bialystoka...

Puikios perspektyvos,

ir kuo greičiau reikia gaivinti tiek pramoninę,tiek rekreacinę laivybą Nemunu .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS