Prie geležinkelio stoties naujas šviesoforas įjungtas tik trumpam | Diena.lt

PRIE GELEŽINKELIO STOTIES NAUJAS ŠVIESOFORAS ĮJUNGTAS TIK TRUMPAM

M. K. Čiurlionio gatvėje, prie Kauno geležinkelio stoties esančioje sankryžoje, trumpam įjungtas naujas šviesoforas. Tikimasi, kad kitą savaitę modernus šviesoforas pradės veikti nuolat.

Trečiadienio rytą M. K. Čiurlionio gatvėje, prie Kauno geležinkelio stoties esančioje sankryžoje, trumpam įjungtas naujas šviesoforas. Tikimasi, kad kitą savaitę modernus šviesoforas pradės veikti nuolat.

Kadangi šioje vietoje vairuotojai įpratę važiuoti be šviesoforo reguliavimo, šiandien susiorientuoti sankryžoje vairuotojams padėjo policijos pareigūnai.

"Šviesoforas buvo įjungtas tik pusvalandį ar valandą. Visam laikui jis bus įjungtas tik kitą savaitę. Bet ir tuomet pareigūnai nebudės nuolat", – portalui kaunodiena.lt sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Naujasis šviesoforas pirmiausia skirtas palengvinti eismo sąlygas maršrutiniams miesto autobusams. Autobusai, išvažiuodami iš šalia Geležinkelio stoties esančios aikštelės, turi kirsti šešias eismo juostas M. K. Čiurlionio gatvėje, kur eismas yra labai intensyvus. Dėl šios priežasties ne kartą kilo avarija, todėl buvo nuspręsta įrengi modernų šviesoforą, kuris reaguotų į specialias autobusų vairuotojų bekontaktes korteles ir įjungtų žalią šviesoforo signalą. Tokiu būdu šviesoforo fazė keisis tik tuomet, kai to iš tiesų reikia.

"Kol kas vyksta tik paleidimo derinimo darbai. Planuojama, kad kitos savaitės gale viskas dirbs normaliai. Vairuotojai dar negali naudotis kortelėmis", – situaciją komentavo savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Taip atnaujinta šviesoforinė įranga Vytauto pr. ir M. K. Čiurlionio g. sankryžoje bei ties Vytauto pr. ir Šiaulių g. perėja. Be to, pertvarkyta autobusams skirta aikštelė prie Geležinkelio stoties, pakeisti seni šaligatviai. Visi šie darbai kainavo 355 tūkst. litų.

GALERIJA

  • Prie geležinkelio stoties naujas šviesoforas įjungtas tik trumpam
  • Prie geležinkelio stoties naujas šviesoforas įjungtas tik trumpam
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

to va taip: idiotas tu

va taip

del keliu isvaziuojanciu autobusu isleido 330 tuks. lt.geriau butu menta pastate but buve pigiau....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS