Prie socialdemokratų vairo – neblaivus partijos narys? | Diena.lt

PRIE SOCIALDEMOKRATŲ VAIRO – NEBLAIVUS PARTIJOS NARYS?

Valdančiojoje Kauno miesto tarybos daugumoje dirbantys socialdemokratai susidūrė su lyderio problema. Po to, kai teisėsaugininkai pareiškė rimtų įtarimų frakcijos seniūnui Valiui Venslovui, net 18 parų laikė jį areštinėje, prabilta, kad frakcijos vairas gali atitekti kitam socialdemokratui – darbe į alkotesterį beveik 3 promiles pripūtusiam vicemerui Vasilijui Popovui.

Valdančiojoje Kauno miesto tarybos daugumoje dirbantys socialdemokratai susidūrė su lyderio problema. Po to, kai teisėsaugininkai pareiškė rimtų įtarimų frakcijos seniūnui Valiui Venslovui, net 18 parų laikė jį areštinėje, prabilta, kad frakcijos vairas gali atitekti kitam socialdemokratui – darbe į alkotesterį beveik 3 promiles pripūtusiam vicemerui Vasilijui Popovui.

Perspektyva – nedžiuginanti

Tokia situacija rinkėjų akyse gali dar labiau komplikuoti populiariausios Lietuvoje, bet toli gražu ne Kaune, Socialdemokratų partijos padėtį.

Perspektyva, kad V.Venslovas, kuriam įtarimus pareiškė teisėsauga, partijos Kauno skyriaus vairą perduos darbe girtavusiam V.Popovui, kelia nerimą centrinės Socialdemokratų partijos būstinės atstovams.

Viešojoje erdvėje nuskambėjus atskirų partijos narių siūlymams į frakcijos seniūno postą deleguoti V.Popovą, socialdemokratų gretose pasigirdo prieštaringų šios kandidatūros vertinimų.

Autoritetą reikia užsitarnauti

Vytenis Povilas Andriukaitis, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pavaduotojas, įsitikinęs, kad V.Popovui stinga pasitikėjimo kredito ir po istorijos su taurele darbe politinėje veikloje jam vertėtų padaryti pauzę.

"Mano nuomone, Vasilijus Popovas pats turėtų apmąstyti savo situaciją. Etinių problemų čia daug. Aš džiaugiuosi, kad V.Popovas padarė pareiškimą, kai su juo atsitiko tos bėdos, kad jis save įvertino labai kritiškai. Dabar jam reikėtų pamėginti sau pačiam atsakyti, ar jo neištiks tai, kas ištiko, ir kada jis atkurs savo autoritetą. Tokie dalykai jo autoriteto juk neaugina", – įsitikinęs V.P.Andriukaitis.

"V.Popovui yra dėl ko pačiam su savimi padiskutuoti. Čia moralizavimas netinka, bet pasitikėjimo kredito problema yra labai svarbi. Jam reikėtų pagalvoti, kada tas pasitikėjimo kreditas jam gali sugrįžti. Aš manau, kad po tokių dalykų reikėtų padaryti tam tikrą pauzę, pačiam save patikrinti. Pasikartosiu – pasitikėjimo kreditas visada yra neišpasakytai svarbus, aš jo vietoje dar pamąstyčiau apie savo galimybes", – kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Laukia komisijos išvadų

LSDP Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė kalbų apie V.Popovo kandidatūrą nepatvirtino ir sakė, kad skyriaus vadovybė kol kas nesvarsto jokių frakcijos seniūno kandidatūrų. Apie judesius, kurie vyko frakcijos viduje, ji kalbėti nenorėjo, vis dėlto paminėjo, kad kai kurių frakcijos narių elgesys bus svarstomas Etikos komisijoje.

"Kol kas nesvarstome jokių kandidatūrų į jokias pareigas. Laukiame Etikos komisijos išvadų. Nenorėčiau skelbti savo išankstinės nuomonės ir užbėgti už akių Etikos komisijai, į kurią kreipiausi. Būtų nekorektiška", –  sakė O.Leiputė.

Lems frakcijos valia

LSDP pirmininko pavaduotoja, Kauno skyriaus tarybos narė Birutė Vėsaitė tikino, kad frakcijos seniūnas bus renkamas artimiausiu metu. Ji teigė žinanti, kad tarp pretendentų į frakcijos seniūnus yra ir girtas į darbą atėjęs V.Popovas.

"Kadangi frakcijos seniūną ne aš rinksiu, negaliu nieko pasakyti. Kaip frakcija apsispręs, taip ir bus, o tada skyriaus taryba tvirtins. V.Popovą pažįstu labai seniai. Jeigu ne V.Popovo silpnybė, jis jau seniai būtų Kauno miesto meras. Kol kas nežinau, kaip mano bendražygiai nuspręs. Paprastai politikai ieško kompromiso, kad visos pusės būtų patenkintos", – kalbėjo B.Vėsaitė.

Itin opi problema

LSDP Kauno skyriaus tarybos narys Antanas Navakauskas pripažino, kad vedlio problema Kauno miesto tarybos Socialdemokratų frakcijoje tikrai labai opi, o personalijų pasirinkimas – labai ribotas.

"Ar V.Popovas gali būti seniūnas? Frakcijoje situacija dabar sudėtinga. Norisi tikėti, kad viskas baigsis sėkmingai tiek Kęstučiui Kriščiūnui, tiek Valiui Venslovui. Ir Vasilijui Popovui tie velnio lašai koją pakišo. Didelio pasirinkimo, kas turėtų būti seniūnas,  susiklosčiusius dabartinėms aplinkybėms, šiandien frakcijoje nėra", – sakė A.Navakauskas.

Pagal savivaldos įstatymą ir tarybos veiklos reglamentą dėl frakcijos seniūno turi apsispręsti frakcija, o partijos skyriaus taryba pritars arba nepritars.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

d

pikti liezuviai plaka, kad naujai iskeptas socdemas - Garbaravicius valosi kelia i socdemu seniunus. taciau kolkas aisku tiek, kad Garbaravicius bene labiausiai netiktu i seniunus nes yra teisiamas kaip kaltinamasis baudziamojoje byloje, ko negalima butu pasakyti apie popova. netgi venclovas ir tas nera kaltinamasis.

Ei

Geriau eikit visi miestui dirbti, negu nesamoningus komentarus viens apie kita rasykit

kaunietis

kur prapuole v.venslova
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS