Prieš Jonines Kauno turgavietėse – braškių kainų šuolis | Diena.lt

PRIEŠ JONINES KAUNO TURGAVIETĖSE – BRAŠKIŲ KAINŲ ŠUOLIS

Pastarosiomis dienomis Kauno turgavietėse itin sparčiai brango braškės. Šiandien Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėje šeštadieniais veikiančiame Ūkininkų turguje lietuviškų braškių kilogramas kainavo 7 eurus, o už dideles uogas pardavėjai prašė net aštuonių eurų.

Tačiau pirkėjų netrūko, reikėjo palaukti eilutėje, kurioje rikiavosi beveik vien moterys.

Nedžiugino lietuviškų braškių kaina ir „Dainavos“ turgavietėje. Tačiau ji buvo truputį draugiškesnė – 5,50 euro už kilogramą.

Vakar vidudienį šioje turgavietėje vaisiais, uogomis ir daržovėmis prekiaujantis vyras sakė, kad braškių jau neturi. „Turėjome, bet greitai pardavėme. Ateikite anksčiau, nes braškes baigiame parduoti maždaug 10 val., vėliau jų nelieka. Užsukite šeštadienį, gal turėsiu“, – sakė jis.

Ateikite anksčiau, nes braškes baigiame parduoti maždaug 10 val., vėliau jų nelieka.

Tačiau šeštadienį dar gerokai prieš vidudienį jo prekystalis buvo tuščias – nesimatė nei uogų, nei pardavėjo.

Šiemet Kaune braškių pigiausiai buvo galima nusipirkti prieš tris savaites. Viename Kovo 11-osios gatvės kioske birželio 1-ąją iš Graikijos atvežtos braškės kainavo 1,80 euro, po savaitės tiek pat buvo prašoma už lenkiškas, ne itin patrauklios išvaizdos braškes.

„Dainavos“ turgavietėje braškės pigiausiai kainavo paskutinę pavasario dieną – 2,20 euro. Tačiau tai tikrai nebuvo pačios gražiausios uogos.

Prieš metus Kauno turgavietėse už lietuvių itin mėgstamas uogas reikėjo mokėti gerokai mažiau. Birželio 23 d. lenkiškų braškių buvo galima įsigyti už 3,50 euro, o birželio viduryje lietuviškos uogos kainavo 3 eurus.

 

GALERIJA

  • Prieš Jonines Kauno turgavietėse – braškių kainų šuolis
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Kad

Pries men pazystamas is Graikijos atsivare kelias tonas pirko 50-80 cnt, uz kg, tai cia 2-2,5 e, pardavinejo , todel ir pigios buvo .

na

aš irgi vaisius daržoves pirkdavau Kovo 11-sios turgelyje, prieš Jonines nuvažiavau, tai juokas ima braškės jau su baltais ūsais, sakau kas čia sako dabar medžiai žydi, tai ..o jau jos supuvę, bet kainas laiko visi ten perekūpai važiuoja į Urmo lauke vykstantį turgelį ir perka dėžėm, bulves morkas maišais...taip kainos iškeltos basinės ...grižau nepirkau nieko lai turisi nuėjau į IKI tai morkos, bulvės daug pigiau negu čia..ir dar kaip pasikėle ypač šviesiaplaukė ilgais plaukais, pasikėlusi deda puvenas ir dar nepatenkinta, kai pirkėjas pasako, Daug kas atšoks, lai supuvusias uogas patys valgo...

Stepas

Nepatinka Kaune braškes po7-8 eurus avaziokit Klaipėda nusipirksite po12euru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS