Priklausomybę nuo alkoholio galime įveikti kartu | Diena.lt

PRIKLAUSOMYBĘ NUO ALKOHOLIO GALIME ĮVEIKTI KARTU

  • 11

Alkoholio vartojimas atneša daug neigiamų padarinių ne tik vartojančiam asmeniui, bet ir visiems jį supantiems aplinkiniams. Specialistai pabrėžia, kad priklausomybė yra sunki liga, kurią be pagalbos įveikti labai sudėtinga. Tokią profesionalią pagalbą Kauno rajono gyventojams siūlo Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras.

„Kai žmogus įstrigęs „priklausomybės rate“, dažnai pasveikimas atrodo neįmanomas. Dažniausiai tokie žmonės neigia problemą, jaučia gėdos jausmą ir jiems trūksta žinių apie pagalbos galimybes. Tačiau, kad ir koks bejėgis jis jaučiasi, pokyčiai yra įmanomi taikant tinkamą gydymą, turint paramą ir norą pasveikti. Priklausomybės nuo alkoholio gydymas dažnai yra kompleksiškas. Gydymui itin svarbu, kad asmuo pats norėtų gydytis nuo priklausomybės“, – kalbėjo Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro vadovas Laurynas Dilys.

Jis pabrėžė, kad vieno žmogaus priklausomybė paliečia visus šeimos narius, kurie dažnu atveju tampa priklausomybės įkaitais, neretai nuo jos kenčia ne mažiau nei patys vartojantys žmonės.

„Priklausomybė yra sudėtinga, lėtai besivystanti liga, tad ir sveikimas nuo priklausomybės yra nelengvas. Jis apima psichosocialinio asmens gyvenimo ir jo fizinės būklės gerinimą“, – aiškino L. Dilys.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras siūlo nemokamą pagalbą Kauno rajono gyventojams, susiduriantiems su žalingo ar rizikingo alkoholio vartojimo problema – kviečia į reguliarius, anoniminius, individualius susitikimus su profesionaliais priklausomybės konsultantais.

Priklausomybė yra sudėtinga, lėtai besivystanti liga, tad ir sveikimas nuo priklausomybės yra nelengvas.

Priklausomybių konsultantas yra pirma stotelė besikreipiančiam pagalbos. Atsižvelgdamas į besikreipiančio žmogaus situaciją, jis pasiūlys konkrečiam atvejui aktualias paslaugas – nuo patarimų ir informacijos suteikimo iki trumpųjų intervencijų, stebėsenos. Į priklausomybės konsultantą gali kreiptis ne tik priklausomas žmogus, bet ir jo artimieji, draugai, matantys, jog reikia pagalbos dėl žalingai vartojamo alkoholio. Svarbiausias tikslas – elgesio pokytis.

Paslaugos teikiamos tik vadovaujantis mokslu grįstais metodais. Griežtai laikomasi konfidencialumo principų, o bendravimas su pagalbos ieškančiu asmeniu visada yra grindžiamas pagarba, tarpusavio supratimu ir susitarimu.

Atvykimui į konsultaciją nereikalingas šeimos ar kito gydytojo siuntimas. Asmenys, norintys dalyvauti konsultacijoje, turi užsiregistruoti nurodytu telefono numeriu ir susitarti dėl tikslaus konsultacijos laiko (nr. +370 603 88 106).

Daugiau informacijos ir naujienų – socialiniame tinkle „Facebook“, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro paskyroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vidmantas

Norintiems negerti- pagalbos tikrai yra. Tiesiog paieškokite patys internete - kaip mesti gerti, kas yra 12-kos žingsnių programa, kas yra Minesotos programa, kas yra anoniminiai alkoholikai- ir rasite kelią, jei jo ieškosite.

Na \\\\\.../////

troyx.

??

O kaip tie "vargšai" degtindariai ir prekybininkai, kurie skundžiasi be alkoholio prekybos negalintys išgyventi, kur jie dėsis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS