Problemą dėl spūsčių Domeikavoje spręs kartu | Diena.lt

PROBLEMĄ DĖL SPŪSČIŲ DOMEIKAVOJE SPRĘS KARTU

  • 2

Domeikaviškių svajonė virs realybe – Vandžiogalos plentas bus rekonstruotas. Jau atlikta Vandžiogalos plento eismo srauto studija, kuri apėmė Kauno miesto ir rajono kelio atkarpą,  ir numatyta galimybė reguliuoti bendrą srautą kartu su miestu, rajonu ir Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Prie bendro derybų stalo susėdusios Kauno rajono, miesto savivaldybės ir LAKD nusprendė pasirašyti trišalę bendradarbiavimo sutartį ir ruošti vientisą plento rekonstrukcijos projektą.

Vandžiogalos plentas kerta dvi savivaldybes, tačiau Kauno rajone esanti kelio atkarpa priklauso LAKD. Kauno miesto savivaldybei paskelbus, kad jie kitais metais planuoja pradėti tvarkyti miestui priklausantį kelio ruožą, rajonas kreipėsi į LAKD su prašymu, kad rekonstravimo darbai vyktų ir rajone.

Kauno miesto savivaldybė pagrindinę Domeikavos eismo arteriją planuoja platinti iki trijų juostų dėl kairiųjų posūkių srautų. Tai leistų pagerinti eismo situaciją ir srautų pravažumą.

„Darbus planuojame pradėti kitais metais. Įrengę lietaus nuotekų sistemą, pradėsime gatvės rekonstrukciją atnaujinant dangą, šaligatvius, įrengiant dviračių takus, apšvietimą“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugiasi, kad pavyko pasiekti susitarimą su LAKD ir bus įgyvendinamas vienas trijų partnerių projektas: „Nors kelias savivaldybei nepriklauso, bet ketiname prisidėti prie rekonstrukcijos finansiškai, nes ši arterija labai svarbi Domeikavos gyventojams. Mums svarbu, kad kelias būtų saugus gyventojams.“

LAKD direktorius Remigijus Lipkevičius pritarė merui, kad Vandžiogalos plentas neturi būti padalytas į dvi dalis ir turėti skirtingas infrastruktūras. „Šis kelias yra valstybinės reikšmės, nes jungia magistralę ir Lapių kelią, yra labai svarbus tiek Sargėnų, tiek Domeikavos gyventojams. Pasirašius bendradarbiavimo sutartį galėsime rekonstruoti plentą ir sumažinti automobilių spūstis“, – pabrėžė direktorius.

Kauno rajono savivaldybė įsipareigojo apmokėti ir parengti techninį Vandžiogalos plento rekonstrukcijos projektą, o pačius darbus finansuos ir savivaldybė, ir LAKD. Atlikus rekonstrukcijos darbus, LAKD planuoja perduoti gatvę Kauno rajono savivaldybei.

Susitikimo metu buvo aptartos ir ateities perspektyva – aplinkkelio įrengimas, automobilių srautą nukreipiant kitomis gatvėmis. Tai leistų sumažinti automobilių srautus Vandžiogalos plentu.

Taip pat savivaldybė su LAKD specialistais aptarė ir kitos Domeikavos gatvės – Bažnyčios – rekonstrukciją. Gatvė taip pat priklauso direkcijai. Šiuo metu rengiamas gatvės sutvarkymo techninis projektas, kuriame numatyta įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, pėsčiųjų perėjas, lietaus nuvedimo sistemą, gatvės apšvietimą, automobiliams statyti skirtas vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Karolis

Aš norėčiau paklausti Pakalniškio kodėl tik 3 juostų kelią daro o ne penkių juk dar visas Domeikavos galas statosi namus gyventojų daugiau nei Garliavoje, o kaip buvo kamštis taip ir bus gi kas tie kairiniai posūkiai juk srautas kaip juda Kauno link viena eismo juosta taip ir judės. Tai neūkiška po penkių metų reiks platint kaip Savanorių pr. iki 5 juostų tai geriau imt ir iš karto padaryt gerai.

Domeikaviskis

pagaliau....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS