Profsąjungos Vilniuje ir Kaune rengia akcijas, ragins kovoti už savo teises | Diena.lt

PROFSĄJUNGOS VILNIUJE IR KAUNE RENGIA AKCIJAS, RAGINS KOVOTI UŽ SAVO TEISES

  • 17

Trečiadienį, Tarptautinę darbo dieną, profesinės sąjungos Vilniuje ir Kaune organizuoja eitynes bei mitingus, per kuriuos ragins dirbančiuosius kovoti už savo teises.

„Kosmosas tik išrinktiesiems, kovok dėl savo teisių čia“, – teigiama Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos kvietime į akciją Vilniuje.

Šios eitynės vyks nuo Seimo Gedimino prospektu iki Vyriausybės, čia vidurdienį organizuojamas mitingas-koncertas.

Profsąjungos reikalauja orių atlyginimų visiems, nemokamos sveikatos priežiūros, mokslo ir kitų viešųjų paslaugų, lygaus darbo įvertinimo ir pasidalijimo, lygių teisių į Lietuvą atvykstantiems darbuotojams, kad miestai būtų pritaikyti žmonėms, o ne verslui.

„Lietuvoje net ketvirtadalis darbuotojų gauna minimalią algą. Ši alga – tai „skurdo atlyginimas“, patenkinantis tik minimaliausius išgyvenimo poreikius, bet kuriantis milijoninius pelnus darbdaviams. Valstybė turi nustoti pataikauti verslui, vardan ekonominio augimo aukoti socialinę apsaugą ir viešąjį sektorių“, – teigiama profsąjungų kreipimesi.

„Vienodų darbo ir socialinių teisių užtikrinimas visiems darbuotojams, nepaisant jų lyties, tautybės, rasės, pasitarnauja visų darbuotojų gyvenimo sąlygų gerinimui“, – pabrėžia profsąjungos.

Kaune profesinė sąjunga „Sandrauga“ žygiuos nuo Laisvės alėjos ir A. Mickevičiaus gatvės kampo iki Nepriklausomybės aikštės. Čia planuojamas mitingas „Išgirskite mus“.

„Visi kartu paraginsime valdžią išgirsti ir priminti mūsų, darbuotojų, teises!!! Reikalausime, kad valdininkai išgirstų, kad reikia daryti tai, ko žmonėms ar darbuotojams iš tikrųjų reikia, o ne ką nori jie patys!“ – teigiama „Sandraugos“ pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Wwww

Kokios čia profsąjungos,joms kova tai viskam prieštarauti,ką vyriausybė bedarytų ar pensijas keltų ar vaikų pinigus didintų ,ar algas keltų visko nori daug ir tuoj pat,tai po mažai kelia ,tai pažadais netiki,o tai kur buvo ta profsąjunga ,kai prie kitų valdžių ,tik atiminėjo pensijas,kurių iki dabar neatiduoda,pav sausio 13 tos invalidams,kurie baigia išmirti,ką matom demonstracijose,tuos pačius žmones,kurie tuo ir užsiima,senutės kurios net nenusimano dėl ko žygiuoja ir ko reikalauja,varge varge o dėl tų laisvų dienų tai tikra nesąmonė mano nuomone,per Jonines nedirba ,bet pijokauna,Žolinė vėl nedirba,ir tt

Rūta

Ačiū už linkėjimus! Vakar iš tiesų Kaune žygiavome ir šventėme kartu su " Sandraugos" profsąjungiečiais ir raginome darbo žmones atsikratyti vergo sindromo ir ginti savo teises.

Kęstas

Kokio amžiaus vaiką vėliausiai verta išsivežti į emigraciją? Niekada nevėlu. "Bet kalbos mokymasis užtrunka ilgiau, nei manėte. Vaikams reikia septynerių ar aštuonerių metų intensyvaus panardinimo į naują kalbą, kad tie vaikai galėtų kalbėti taip gerai, kaip jie kalba lietuvių kalba. Šie metai turi prasidėti vėliausiai nuo 10 metų amžiaus, kad jiems visi reikalingi idealiai išmokti kalbą metai sutilptų iki 17 metų ar 18 metų amžiaus, kai kalbos mokymosi tempas smarkiai sumažėja." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS