Projekto „Metų kaunietė“ dalyvių dešimtukas! | Diena.lt

PROJEKTO „METŲ KAUNIETĖ“ DALYVIŲ DEŠIMTUKAS!

  • 8

Antrajame rinkimų etape išsamiau susipažinome su visomis jo dalyvėmis, jų veikla. Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet sulaukėme didelio susidomėjimo projektu. Dėkojame skaitytojams už aktyvumą ir dėmesį geriems darbams, talentams.

Balsuodami išrinkote rinkimų „Metų kaunietė 2022“ dalyvių dešimtuką. Jį skelbdami kviečiame palaikyti į šį trečiąjį etapą patekusias kandidates.

Kviečiame ir vėl aktyviai balsuoti portale kaunodiena.lt/mk arba iškerpant specialius kuponus, kuriuos rasite dienraščio „Kauno diena“ puslapiuose, užpildant juos ir atsiunčiant ar atnešant į redakciją, arba siunčiant SMS.

Jūsų balsai lems, kurios šešios dalyvės pateks į finalą. Balsuodami finale išrinksite nugalėtoją.

Tai bus jau vienuolikta Metų kaunietė. Ją paskelbsime kovo 8-osios vakarą.

Iškilmingą „Metų kaunietė 2022“ apdovanojimų renginį, vyksiantį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

01. Asta KUKTIENĖ – įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja. Centras išskirtinis, nes skirtas ir turintiems specialiųjų poreikių, ir neturintiems jų vaikams. Visos šeimos, kurių vaikai lanko centrą, priklauso socialinės rizikos grupėms. A. Kuktienė taip pat yra įkūrusi diskusijų, patirčių, džiaugsmų ir pagalbos dalijimosi terpę neįgalių vaikų tėveliams.

03. Daiva MORKŪNAITĖ – trijų nuostabių dukrų mama, profesionali renginių organizatorė. Jos pastangomis ir idėjomis valstybinės šventės Kaune ėmė skleisti nepakartojamą patriotinę ir uždegančią atmosferą, pritraukiančią minias žmonių. Be to, Daiva – didžiulės širdies ir neaprėpiamo gerumo ambasadorė. Aktyviai savanoriauja, rūpinasi ir lietuviais, ir daugiau kaip 500 Kaune apsistojusių ukrainiečių.

04. Eglė ŠIUGŽDINYTĖ – teisininkė, mediatorė, kauniečiams nemokamai teikianti mediacijos paslaugas ir teisines konsultacijas. Visuomenę šviečia viešojoje erdvėje teisiniais ir mediacijos klausimais, taip garsindama šį taikų ginčų sprendimo būdą – mediaciją.

06. Indrė SEKEVIČIENĖ – šios kaunietės knyga „Dangus virš ežiuko vaikystės“, išleista dviem kalbomis, sukurta siekiant praskaidrinti Lietuvoje apsistojusių vaikų iš Ukrainos kasdienybę, virto ir spektakliu Kauno valstybiniame lėlių teatre. Spektaklis skamba irgi dviem kalbomis – ukrainiečių ir lietuvių.

07. Irutė DOVYDAITYTĖ – sesuo salezietė, pedagogė, du dešimtmečius dirbanti Palemono vaikų dienos centre su socialinės rizikos vaikais, koordinuoja šio centro veiklą, padeda sunkiau besimokantiems, ugdo bendravimo įgūdžius ir skiepija žmogiškąsias vertybes asmeniniu pavyzdžiu, suteikia vaikams saugumo jausmą, apgaubia šiluma.

11. Marija ARUTIUNOVA – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2022 m. itin ryškiai sužibėjusi vokališkai ir dramaturgiškai sudėtingu Elizabet vaidmeniu Michailo Kunze’ės ir Sylvesterio Levay miuzikle „Elisabeth“, Kauną ir Lietuvą garsinanti vokalinėmis galimybėmis muzikiniuose žanruose nuo miuziklo iki operos ir savo aktoriniais sugebėjimais scenoje, ir būdama kino filmų balsu.

13. Odeta RUMŠAITĖ – ilgametė savanorė, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės šaulė, būrio medikė, didžiulę savo laiko dalį, širdį ir finansinius resursus atiduodanti tam, kad padėtų Ukrainos laisvės kovotojams ir ten nuo karo kenčiantiems civiliams. Už pagalbą apdovanota Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje.

15. Rebeka BRUDER – tapytoja, pernai išrinkta Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove ir jau spėjusi svariai prisidėti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos. Ji yra pavyzdys, kad tapytojos talentas gali puikiai derėti su teisės mokslų diplomu ir su Generolo J. Žemaičio karo akademijoje įgytu atsargos leitenanto laipsniu.

17. Vilija DABRIŠIENĖ – socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022-ųjų Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja. Noras suvokti, kaip mokinys mąsto, noras išmokyti veda vis į naujas platumas, kurių viena – švietimo inovacijų startuolis, skirtas padėti jaunajai kartai suprasti ir pamėgti matematiką.

18. Vaida TROFIMIŠINIENĖ – Kauno rajono Raudondvario gimnazijos direktorė, burianti kolektyvą ir kurianti gimnazijoje atmosferą, kuri neabejotinai prisideda prie to, kad gimnazijos atstovai savo įvairiais pasiekimais garsėja ne tik Kauno rajone. Tai vadovė, mylima mokinių, gerbiama pedagogų ir visos bendruomenės, aktyvi visuomenininkė.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite ir užpildykite lapelį ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija,  I.Kanto 18 g. 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

! Esant galimybei dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1679 su tekstu „MKA XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Balsuodami iki vasario 20 d. (imtinai) išrinksite šešias kandidates. Vasario 22 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. 

Kovo 6-7 d. susumuosime rezultatus. 

Kovo 8 d. Matų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Mega“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“, „Hegelmann Group“, „Jaukūs namai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Laima

Šlyktu skaityti komentarus. Esu nuoširdžiai dėkinga poniai mediatorei Eglei Šiugždinytei, kuri visa širdimi, nieko neprašydama padėjo man. Žmogus net šokolado nepriėmė, sakė nešti savo vaikams. Tad tikrai gerai, kad tokius gerus žmones paviešina. Linkiu sėkmės šiam žmogui.

????

O kokie pretendenčių pasiekimai? Gal tik vienuolė dirba savanoriaudama, daugiau nematau nieko įspūdingo.

Cirkas

daugiau nieko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS