Prokuratūra tirs, ar Nemuno pakrantėje vykdomi kasimo darbai yra teisėti | Diena.lt

PROKURATŪRA TIRS, AR NEMUNO PAKRANTĖJE VYKDOMI KASIMO DARBAI YRA TEISĖTI

  • 7

Kauno prokuratūra praneša inicijuojanti tyrimą dėl Kauno rajone Nemuno pakrantėje, ties Šilelio-Kulautuvos dviračių taku esančiame žemės sklype, galimai neteisėtai vykdomų žemės darbų.

Anot jos, antradienį viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie tai, kad Nemuno pakrantėje Kauno rajono gyventojai pastebėjo sunkiąją techniką, kuri galimai neteisėtai vykdė kasimo darbus Nemuno upės apsaugos zonoje.

„Publikacijoje pateikta informacija verčia abejoti minėtoje teritorijoje atliekamų darbų teisėtumu. Kauno apygardos prokuratūros VIGS prokurorai nutarė, kad yra tikslinga pradėti tyrimą, siekiant nustatyti, ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas“, – teigia tyrimą inicijavusi prokuratūra.

Kaip jau skelbė portalas „Delfi“, dalis minimo sklypo patenka į gamtiniu požiūriu saugomą teritoriją. Kauno rajono savivaldybės mero patarėjo Edmundo Mališausko teigimu, savivaldybė šio sklypo savininkui jokių leidimų nėra išdavusi.

„Jūsų minimas sklypas iš tiesų yra gamtiniu požiūriu jautrioje vietoje: Nemuno slėnyje, greta Šilelio-Kulautuvos dviračių tako ir ES „Natura 2000“ saugomos teritorijos. „Natura 2000“ yra specialių saugomų teritorijų tinklas, kuris vienija visas Europos Sąjungos šalis, siekiant išsaugoti vertingiausias natūralias gamtines buveines, augalų bei gyvūnų rūšis ateities kartoms.

Sureagavusi į diskusiją socialiniuose tinkluose, Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Raudondvario seniūnijoje esančio sklypo savininkus. Jie paaiškino, kad vykdo teritorijos tvarkymo darbus, kuriems statybos leidimo nereikia“, – portalui sakė E. Mališauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietiškas

Tai jau ir ten gal matijošaičiai savo dvarus stambina - ž. Šančiuose ant Nemuno kranto jau jų viskas užpildyta! Nebėra vietos toliau į Nemuną plėstis - nebent upės vagą užpiltų - o jie tai gali!!!

Anonimas

O kaip tamstos statėtės ,tai viskas buvo gerai,niekas nekliuvo ? Svarbu man gerai. Fui. Koją įkėliau o antram kojos įkelti neleisiu.:((( Skusių visokiais būdais,

iha ha

Manyčiau,kad jau viskas seniai ištirta,čia ir arkliui aišku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS