Pyragų šventė Ilgakiemyje: dainos, šokiai ir gardūs kepiniai | Diena.lt

PYRAGŲ ŠVENTĖ ILGAKIEMYJE: DAINOS, ŠOKIAI IR GARDŪS KEPINIAI

  • 7

Ilgakiemio laisvalaikio salėje neseniai kvepėjo ką tik iškeptais pyragais, aidėjo dainos, šokio sūkuryje sukosi poros – laisvalaikio salės vadovė Vilma Garlinskienė pakvietė vietos bendruomenę į vakaronę „Močiutės pyragai“.

Jau 36 veiklos metus skaičiuojantis folkloro ansamblis „Sedula“ (vadovė Gražina Gutmanienė) linksmino publiką liaudies dainomis, romansais ir humoristinėmis istorijomis. Liaudiškų šokių kolektyvas „Mintinis“ (vadovas Edgaras Šnipaitis) ir į šventę atvykusi ežerėliečių kapela „Samanėlė“ (vadovas Remigijus Marma) organizavo šokius.

Renginį vedęs Vilius Kaminskas taip pat daug pokštavo, o vakaro pabaigoje net persikūnijo į lietuviškos estrados legendą Stasį Povilaitį.

Šventės puošmena tapo salės pakraštyje ant stalų išrikiuoti trylika spalvingų pyragų, kuriuos čia atnešė bendruomenės nariai. Pertraukėlėje tarp šokių buvo surengta degustacija ir balsavimas, kurio metu buvo išaiškinti trijų gardžiausių kepinių autoriai.

Šventė: Ilgakiemio laisvalaikio salėje aidėjo dainos, šokio sūkuryje sukosi poros. / E. Mališausko nuotr.

„Garliavos apylinkių seniūnija garsėja meno kolektyvais ir gražiomis tradicijomis, o pyragas simbolizuoja bendruomeniškumą ir gebėjimą dalytis, tai jūsų kraštui labai būdinga. Būkite ir toliau pavyzdžiu kitiems“, – kalbėjo šventėje apsilankęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

GALERIJA

  • Šventė: Ilgakiemio laisvalaikio salėje aidėjo dainos, šokio sūkuryje sukosi poros.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Regina L.

Pasiilgom Agnytės, jos nuoširdumo, paprastumo. Daugybė renginių, sportas ir t.t.

Laima

Vilija k - artėja kalėdos

Vilija K.

Labai laukiam Agnytės. Pasiilgom nuoširdžios šypsenos veide.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS