Raidos sutrikimų turinčius vaikus kviečia į nemokamus užsiėmimus | Diena.lt

RAIDOS SUTRIKIMŲ TURINČIUS VAIKUS KVIEČIA Į NEMOKAMUS UŽSIĖMIMUS

  • 2

Kaune pristatomas naujas projektas VDC „Meilės lašelis“: autizmo spektro bei kitų raidos sutrikimų turintys vaikučiai kviečiami į nemokamus užsiėmimus.

Dienos centras veiklą pradeda moksleivių žiemos atostogų metu: atidarymas įvyks 21 d.15 val.

Ieškote atsakymų į klausimus apie vaikų auginimą, auklėjimą, šeimos santykių stiprinimą? Pasiklydote tarp begalės informacijos? Atvykite į organizuojamus susitikimus su profesionaliais specialistais.

Dienos centro tikslas – ugdyti negalią turinčių vaikų socialinius įgūdžius (pamokų ruoša, kasdieninės higienos įgūdžių formavimas, pagalba maisto gaminime, tvarkymasis, asmeninės higienos įpročių formavimas), savarankiškumo ugdymas; įsigilinimas į etikos normas. Centro darbuotojai padės jums analizuoti visuomenės požiūrį į įvairias situacijas bei vaikų elgesį.

„Mūsų siekis – skatinti negalią turinčių vaikų integraciją į visuomenę (išvykos į muziejus, parkus, parodas, renginius, koncertus ir pan.; savanoriškos veiklos skatinimas; visuomenės švietimas apie įvairias negalias ir jų sąlygojamus elgesio bei gyvenimo ypatumus)“, – sako dienos centro atstovai. Bus vykdomos įvairios vaikų dienos centro veiklos: meninės (tapymas, piešimas, rankdarbių darymas ir pan.), sportinės (sportiniai žaidimai ir jų modifikacijos, fiziniai pratimai, stiprinantys įvairias raumenų grupes, ir t.t.), muzikinės (dainelių mokymasis, garsų atpažinimas, šokių mokymasis ir pan.) ir kt.

„Mes siekiame kuo geriau organizuoti vaikų dienos centro lankytojų ir jų šeimos narių laisvalaikio užimtumą. Šeimos nariams pareiškus norą, jie bus įtraukiami į visas dienos centro veiklas. Bus suteikiama informacija apie galimą laisvalaikio praleidimą – renginius, papildomą neformalųjį ugdymą ir pan.“, – teigia centro atstovai. Taip pat bus teikiama nemokamo  maitinimo paslauga. Pavežėjimo paslaugas galima užsisakyti, iš anksto suderinus jų apmokėjimą.

Dienos centro adresas: Europos pr. 89, Kaunas.

Registracija elektroniniu paštu: pagalbavls@gmail.com

GALERIJA

  • Raidos sutrikimų turinčius vaikus kviečia į nemokamus užsiėmimus
  • Raidos sutrikimų turinčius vaikus kviečia į nemokamus užsiėmimus
  • Raidos sutrikimų turinčius vaikus kviečia į nemokamus užsiėmimus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

keista

yra mokyklos neįgaliesiems, kodėl jose negalima padaryti tokių centrų?Ir darbuotojai papildomai galėtų užsidirbti,ir specialistai yra.

zelemunčikas

Nemokamas sūris tik pelėkautuose.Vaikučiai nemokės,mokės tėveliai.Tokia ta lietuviškų perslininkų ,,parama''.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS