Ramučiuose tvarkoma iki šiol asfalto ir tinkamų šaligatvių neturinti gatvė | Diena.lt

RAMUČIUOSE TVARKOMA IKI ŠIOL ASFALTO IR TINKAMŲ ŠALIGATVIŲ NETURINTI GATVĖ

Ornitologo konsultacijos prireikė prieš pradedant Ramučiuose K. Bielinio gatvės (nuo Centrinės g. iki Arimų g.) rekonstravimą, per kurį numatyta nutiesti nuotekų tinklus, pakloti asfaltą, įrengti apšvietimą ir trinkelėmis iškloti šaligatvį, drauge sutvarkant ir įvažas į gyventojų sklypus.

Pirmiausia, anot Kauno rajono savivaldybės pranešimo, tenka šalinti palei gatvę augančius medžius, trukdančius rekonstrukcijai. Juos kažkada valstybinėje žemėje greta savo namų be leidimo pasodino gyventojai. Darbų rangovai dabar kreipėsi į vietos seniūniją, prašydami sutikimo pašalinti medžius.

„Labai atsakingai žiūrime ir į augalus, ir į paukščius, tad pasikvietėme ornitologą, kad atvykęs į vietą jis apžiūrėtų medžius ir įvertintų jų svarbą ornitologiniu požiūriu“, – sakė Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė.

Ornitologo Mindaugo Kirstuko išduotoje Karmėlavos seniūnijai pažymoje teigiama, kad „apžiūrėjus genėti ar pjauti numatytus medžius, nei juose, nei šiems medžiams artimoje aplinkoje paukščių lizdų, užimtų inkilų, uoksų ar kitų su perėjimu susijusių teritorinio užimtumo požymių nenustatyta.“ Todėl remiantis šia pažyma bei tuo, kad šie medžiai nėra saugotini, juos nuspręsta pašalinti.

Prieš pradedant gatvės rekonstrukciją, Karmėlavos seniūnijos atstovai su Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus, Kelių ir transporto skyriaus specialistais bei rangovais aptarė darbų grafikus ir terminus. Nuvykus į K. Bielinio gatvę buvo dar kartą apžiūrėti medžiai, užsukus pas gyventojus išklausyta jų nuomonė. Praktiškai visi, kurių sklypai ribojasi su gatve, ir ties jais auga medžiai, sutiko, kad jie būtų šalinami, nes to reikia projektui įgyvendinti.

„Savivaldybei prioritetas visuomet yra visuomenės interesas“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir patikino, kad teisės aktų numatyta tvarka atliekami darbai bus vykdomi pagal patvirtintą planą.

Bendra šio projekto, kurį įgyvendinti patikėta UAB „Radė“, vertė – per 786 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

daugiau panašu kad ruošiamas kelias šiūkšlių vežimui iš karmėlavos ir jonavos

Žilvinas Ručys

Kaiminystė tai gera : furos . 671 euras , vienas einamas metras . Taupė taupė rajonas elektrą toje gatvėje ir sutaupė . Dabar galės ateiti pasivaikščioti iš kitų gatvių , kur didesnis apgyvendinimas ir nėra nei apšvietimo , nei šaligatvių . Ramučiuose geri vadovai , geri , turi šiek tiek ligų .

Rima

Gyventojau, kuris cia labai komentuoji. Tai visu pirma reikejo ne viska ispjauto toje atveje ir saligatvius sudeti (tiksliau kurie dar neaisku po kiek menesiu bus sudeti), o riboti eisma toje gatveje i ir is LEZ, ypac krovinini. Tada ir saligatviu nereiktu, galetum degintis ant tos gatves, jokio srauto nebutu automobiliu ir galetum vaiksciotis ja iki numirimo pirmyn atgal.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS