Remontuoja dviračių taką Šilelis–Kulautuva | Diena.lt

REMONTUOJA DVIRAČIŲ TAKĄ ŠILELIS–KULAUTUVA

  • 3

Gegužės 14 d. prasidėjo dviračių tako Šilelis–Kulautuva remonto darbai, kurie truks tris savaites, iki birželio 3-iosios.

Kauno rajono savivaldybė atsiprašo keliaujančiųjų šiuo taku už nepatogumus, nes dėl vykdomų darbų naudojimasis juo bus apsunkintas, ir prašo supratimo ir kantrybės.

Prieš aštuonerius metus nutiesto dviračių tako danga yra sueižėjusi ir nesaugi, todėl buvo nuspręsta pradėti tako remontą. Jis bus atliekamas tik dalyje tako, kur yra prasčiausia kelio danga. Nauja asfalto danga bus klojama 1,5 km atkarpoje.

Maždaug 6 km dviračių trasa yra Mažojo pakaunės turizmo žiedo dalis. Ji driekiasi dešiniuoju Nemuno krantu šalia įspūdingos Sklandytojų kalvos, ties istoriniu Karnavės kaimu kerta Alupio upelį ir pasiekia Kulautuvos vandenlenčių parką.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Linas

Ne 2 kartus ilgiau... 5 ar net 10 :) Bet ten buvo labai įvairus- platus paskui siauras paskui vėl platesnis... O tiltukas pėsčiųjų ir dviratinkinkų būtų gerai - tik Šilelio kaimo pusėj labai yra norinčiu užsitvarti viską... na ir pinigų ne taip ir mažai. Nors aš už :)

Ventus

Pirma reik Kauno raj. savivaldybei apsispresti, ar tai dviraciu takas, ir juo negali vazineti automobiliai, ar tai visgi automobiliams skirtas keliukas ir tada atitinkamai turi ir jo plotis buti bent jau 1 automobilio plocio, ir asfalto danga atitinkamo storio. O dabar kai dviraciu svoriui skirtu taku vazinejau kas tik nori, tai nenuostabu kad nelaiko.

2x2

Jei nevažinėtų mašinos tuo taku,jis laikytų dvigubai ilgiau.Galėtų takas eiti nuo Lampėdžių iki Šilelio km,ten per Nevėžį pastatyti lengvą tilčiuką pėstiesiems dviratininkams.Tokiu būdu,nereiktų dviratininkams važiuoti pagal taršų ir triukšmingą Raudondvoario plentą,o ir investicijos nedidelės,galėtų būt žvyruotas takas iki Nemuno ir Nevėžio santakos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS