Rudenį – modernus centras benamiams gyvūnams | Diena.lt

RUDENĮ – MODERNUS CENTRAS BENAMIAMS GYVŪNAMS

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pranešė stiprinąs veiklą gyvūnų gerovės apsaugos srityje: drauge su neseniai įsteigtu Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondu ketina jau šį rudenį įkurti Beglobių naminių gyvūnų gerovės centrą Užliedžiuose.

Jau pasirašyta Jungtinės veiklos sutartis tarp LSMU ir Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos centro dėl būsimos veiklos. Pasak LSMU Veterinarijos akademijos kanclerio Mindaugo Malakausko, būsimame LSMU struktūriniame padalinyje – Beglobių naminių gyvūnų gerovės centre bus užtikrintos aukštos kokybės veterinarinės paslaugos, pasitelkus LSMU smulkiųjų gyvūnų specialistus ir įrangą. Centre gyvūnai sulauks kvalifikuotos priežiūros ir veterinarinės pagalbos, kurią teiks ir veterinarinės medicinos studijų programos studentai.

Anot dr. L.Kriaučeliūno smulkių gyvūnų klinikos vadovės doc. Birutės Karvelienės, atiduodantieji gyvūną į prieglaudą tikisi, kad jam greitai bus rastas naujas šeimininkas. Tačiau dažniausiai šuo ar katė lieka prieglaudoje ilgam. Jei ten laikymo sąlygos neatitinka pagrindinių gyvūno poreikių, jo psichika negrįžtamai pažeidžiama – net ir radus tokiam gyvūnui naujus šeimininkus, jis dažnai grąžinamas atgal. Todėl naujojo Beglobių naminių gyvūnų gerovės centro veiklos pagrindas – gyvūno gerovė. Vos patekusio į prieglaudą gyvūno fizinę ir psichinę būklę profesionaliai įvertins veterinarijos gydytojas ir, jei reikės, skirs gydymą.

"Visi gyvūnai bus laikomi ES reikalavimus atitinkančiose patalpose, gaus pakankamai dienos šviesos, turės vietos pabėgioti. Benamius augintinius profesionaliai prižiūrės, šers, vedžios, skiepys ne šiaip savanoriai, o veterinarinės medicinos studentai. Rūpindamiesi tokiais gyvūnais, studentai mokysis prieiti prie gyvūno, bendrauti su juo, stebėti elgseną – tai gydytojui labai svarbu", – sakė doc. B.Karvelienė.

LSMU socialinis partneris – Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondas padės įrengti aukščiausio lygio reikalavimus atitinkančias patalpas, atliks kitus organizacinius ir ūkio darbus. Pasak minėto fondo vadovo Romualdo Svitojaus, Kauno regione ir visoje Lietuvoje tokio lygio Beglobių naminių gyvūnų gerovės centro dar nebuvo.

Dabar sprendžiami šiam centrui skirtų patalpų rekonstrukcijos klausimai, rengiami dokumentai, konsultuojantis su LSMU Veterinarijos akademijos ir Lietuvos zoologijos sodo specialistais. Benamiams šunims bus įrengta 80 įvairaus dydžio lauko ir vidaus voljerų. Mažiausiai dar antra tiek narvų bus skirta benamėms katėms.

GALERIJA

  • Perspektyva: beglobių naminių gyvūnų gerovės centre gyvūnams bus teikiame kvalifikuotą priežiūra ir veterinarinė pagalba.
LSMU archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

dina

kai reiks pagalbos tai neprisisauksi,Is patirties daugelis tai zino, O del gyvunu geroves tai labai abejo tina gal tai patogu studentam atlikt praktika ,o ir niekam jie nerupi ir niekam nepasiskusjai nepavyks tai visvien gyvunai benamiai,

daug klaustuku

gerai butu,kad taip butu ...kazkaip neitiketina ,kaip is kokios pasakos...kad tik ir vel gyvunai netaptu irankiu ...tokia keista negera nuojauta...is atraipsnio taip ir nesupratau kokie gyvunai bus talpinami ,kiek laiko jie ten bus ,-gyvens visa savo likusi gyvenima?...kas finansuos ?...ar cia bus Nuaro veikla kazkaip susijusi?

to geradariai

man matyt prie konteinerių benamius ne bjauru ,o labai labai gaila ir širdį kaskart suspaudžia..Pyktis ima skaitant,kad rūmus statys beglobiams gyvūnams...o gal praturtės kažkas iš to?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS