Ruošiamasi Vilniaus gatvės rekonstrukcijai: paskelbtas darbų konkursas | Diena.lt

RUOŠIAMASI VILNIAUS GATVĖS REKONSTRUKCIJAI: PASKELBTAS DARBŲ KONKURSAS

Kauno miesto savivaldybė už 3,36 mln. eurų ruošiasi rekonstruoti pagrindinę miesto senamiesčio Vilniaus gatvę ir paskelbė šių darbų konkursą.

Darbai visoje gatvėje bus atliekami vienu kartu ir truks iki 2022 metų pradžios, BNS informavo savivaldybė.

„Rekonstruojant Vilniaus gatvę bus iš pagrindų sutvarkytos požeminės komunikacijos – vandentiekis, lietaus nuotekos, taip pat bus atnaujinta danga, restauruoti apšvietimo stulpai, suolai, kiti mažosios architektūros elementai“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasiūlymus konkursui galima teikti iki rugsėjo 30 dienos. Pasak savivaldybės, jeigu rangos darbų konkursas pavyks sklandžiai, darbai prasidės lapkritį ir ir turėtų būti baigti per 15 mėnesių.

„Rekonstrukciją planuojame atlikti vienu ypu, paliekant praėjimus ir užtikrinant kauniečių ir miesto svečių patekimą į kavines ir kitas įstaigas“, – teigė A. Pakalniškis.

Vilniaus gatvės trasa, jos sankryžos su Rotušės aikšte ir M. Daukšos gatve, dangų tipai, mažosios architektūros elementai yra Kauno senamiesčio vertingosios savybės.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo teigimu, lygiagrečiai yra ruošiamas ir Rotušės aikštės atnaujinimo techninis projektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

tonis

kažin ar išliks senamiesčio akmenys kaip Prahoje,ar atsidurs kieno nors sodyboj?

Taigiui

tai pasakyk, kuri gatvė prie Krabo be duobių, normaliai pravažiuojama ? Kad pinigai plaunami gatvėm, mes žinome, nesikartok.

Aleksas Anonimui

Taip, Laisvės alėją palaimino Kupčinskas. Tačiau Matijošius piarinosi, kad padarys kitaip- dvigubai pigiau, kinietiškai. O gavosi gal trigubai brangiau, nes po penkių metų išrausimo, dar nesimato galo nesibaigiantiems remontams. Centrinė gatvė liko sugadinta, nuostabiosios liepos vos gyvos, nupjaustytomis šaknimis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS