S. Skvernelis: turime pretendentų į atsilaisvinusias pareigybes veidrodinėje ŽŪM | Diena.lt

S. SKVERNELIS: TURIME PRETENDENTŲ Į ATSILAISVINUSIAS PAREIGYBES VEIDRODINĖJE ŽŪM

Laikinasis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Kaune esančioje veidrodinėje Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) atsiranda pretendentų į atsilaisvinusias pareigybes.

„Kažkam yra nepatogumas, kažkas nenori važinėti, specialistai prarandami, tačiau šiandien galime pasiūlyti pakankamai daug tokių pačių pozicijų valstybės tarnyboje, kur skelbiami konkursai ir sako, kad neatsiranda nė vieno pretendento. Kaune situacija kita – turime keletą ir keliolika pretendentų veidrodinėje ministerijoje į atsilaisvinusias pareigybes“, – antradienį Seime prieš balsavimą dėl jo kandidatūros į premjerus sakė S. Skvernelis.

Tuo metu maisto kuponų paramos vienas iš tikslų, pasak S. Skvernelio, yra padėti gamintojams.

„Galime įvairiai tuos pinigus padalyti, bet šiuo atveju siekiame kelių tikslų: ir dėl mūsų, ir dėl mūsų gamintojų konkurencingumo prekybos sektoriuje, alternatyvų tam tikrų, ir simbolinė parama tie du ar trys eurai už vaiką labai svarbu“, – kalbėjo laikinasis premjeras.

ELTA primena, kad tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet. Tiesa, perkėlimą kritikuoja kai kurie ekonomistai, ūkininkai ir ŽŪM pavaldžių įmonių darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS