Šalia Vainatrakio kapinių bus galima laidoti gyvūnus | Diena.lt

ŠALIA VAINATRAKIO KAPINIŲ BUS GALIMA LAIDOTI GYVŪNUS

Kaune atsiras gyvūnų kapinės: miesto taryba antradienį pritarė siūlymui Vainatrakio kapinėse numatyti sklypą gyvūnų laidojimui.

Pusės hektaro užimantį plotą numatoma nuo žmonių laidojimo vietų atskirti tvora ir žaliaisiais barjerais. Gyvūnų kapinės turėtų atskirą įėjimą, o visa teritorija būtų padalinta į tris sektorius, juose gyvūnai būtų laidojami atsižvelgiant į jų dydį. Kapinės būtų nuolatos prižiūrimos ir tvarkomos.

Pritarus siūlymui, bus pradėtos rengti kapinių naudojimosi taisyklės, skaičiuojami paslaugų įkainiai.

Kauno savivaldybė teigia, kad tokiam sprendimui neprieštaravo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Prieš balsuojant tarybos nariai svarstė, kodėl parinkta vieta šalia žmonių kapinių.

„Aišku, kad reikalingos tokios kapinės, mes pritariame, bet kad šalia, tose pačiose – keistai atrodo“, – svarstė konservatorė Loreta Kudarienė.

Pasak savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, mieste rasti tinkamo sklypo tokioms kapinėms nepavyko, todėl priimtas sprendimas teritoriją numatyti didelės kapinėms numatytos teritorijos Vainatrakyje pakraštyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

lina

labai gerai,kad gyvunelius bus kur laidoti.Pritariu.

juokingai skamba

komentarai,kad nėra pagarbos žmogui,tik nepaminėjo kokiam.Mirusiems vienodai paišo kas šalia jų palaidoti,juk svarbiausia ,kad jie palaidoti kapinėse,o ne kažkur nežinioje.Tai pirma,o antra-tai kam kalbėti apie pagarbą,kai gyviems jokios pagarbos nei iš seimo,nei iš darbdavio,net iš transporto kontrolieriaus jokios pagarbos keleiviui,apie nepilnamečius net nekalbu, nes dauguma jų aršiau žvėries.

Bepročiai

Užrūstinsit Dievą, oi bus paskui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS