ŽŪM perkėlimo į Kauną vadovė pasiprašė atleidžiama | Diena.lt

ŽŪM PERKĖLIMO Į KAUNĄ VADOVĖ PASIPRAŠĖ ATLEIDŽIAMA

Žemės ūkio ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė pasiprašė atleidžiama, nes projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

„Nematau galimybių tęsti savo, kaip projekto vadovės darbo. Aš buvau nusamdyta labai konkrečiam projektui – perkelti ministeriją į Kauną, su labai aiškiu tikslu ir aiškiais terminais. Manau, kad dabar viešai išsakoma dabartinės vadovybės pozicija yra kitokia ir ji prieštaraujanti šiam tikslui, o kaip suprantu, iš kitos viešai išsakomos, Vyriausybės informacijos, tikslas nepasikeitęs“, – BNS sakė V. Zumerienė.

„Buvau pratusi dirbti su privataus verslo projektais, kurių sėkminga baigtimi suinteresuoti ir savininkai, ir kiti projektu suinteresuoti asmenys, o šitas, tikrai ne paslaptis, yra labai politinis ir turintis daugybę neapibrėžtumų, ir, matyt, interesų“, – pridūrė ji.

V. Zumerienė ministrui įteikė siūlymą nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, tačiau kol kas atsakymo teigia negavusi.

Apie jos norą palikti pareigas pirmasis pranešė portalas 15min.lt.

Naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis abejoja ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumu. Tam, kad išsiaiškintų ministerijos iškėlimo pagrįstumą ir tikslingumu, A. Palionis sukūrė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 6 dienos turi įvertinti perkėlimo pagrįstumą ir tikslingumą.

Tuo metu rugsėjo 10 dieną numatoma pasirašyti patalpų nuomos sutartį su konkurso laimėtoja SBA koncerno įmone „Bei Capital“.

Premjeras Saulius Skvernelis ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį teigė, kad Žemės ūkio ministerija bus iškelta į Kauną, nepaisant A. Palionio sukurtos darbo grupės.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Paprasčiausiai 'bebrams' bus nepatogu į Kauną važinėt; - reikia VISAS ministerijas iš Vilniaus iškelt, ten ir Seimo (su Lukiškėmis) pakaks.

na

aplamai tą visas ZUM perkėlimo farsas ir ŽŪM perkėlimo į Kauną vadovė teiginy“ "neapibrėžtumas ir interesai| tik patvirtinta kėlimo netikslingumą ir kažkieno iškreiptų interesų realizavimą mokesčių mokėtojų sąskaita, naudos jokis tik nepamatuotos išlaidos, kodėl 23 įmonės esančios prilipdytos prie ŽUM funkcionuoja toliau, nafik tai reikalinga ne dvi ne tris bet 23. Pašalpoms saviems išmokėti? dar vien pašalpinių grupė? nes mokesčių mokėtojai už viską padengs jei pritruks padidinsime mokesčius? vyti juos visus lauks ir tegu dirbdami užsidirba, jau projekto registravimas , kad seimo nariui pabuvus ir vien1 kadenciją neperrinkus reikia mok4ti renta , nes prapuola kvalifikacija, klausimas o ji buvo? Ar daugybos lentele galima pamiršti, na jei jos (daugybos lentel4s) nemokėjai tai ir pamiršti nęra ką ir už tai rekia moketi rentą?,

stebiu prezidenta

veiklumo is jo nebus. Bus prabegusi kadencija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS