Sąmyšis valdžioje: iš postų gali lėkti D. Ratkelis, V. Popovas, S. Vaičikauskas? | Diena.lt

SĄMYŠIS VALDŽIOJE: IŠ POSTŲ GALI LĖKTI D. RATKELIS, V. POPOVAS, S. VAIČIKAUSKAS?

Artėjant miesto tarybos posėdžiui miesto valdžioje – perversmo nuotaikos. Vieni politikai sukilo prieš administracijos direktorių Dainių Ratkelį, kiti žada versti iš postų socialdemokratų deleguotus vicemerą ir administracijos direktoriaus pavaduotoją.

Artėjant miesto tarybos posėdžiui miesto valdžioje – perversmo nuotaikos. Vieni politikai sukilo prieš administracijos direktorių Dainių Ratkelį, kiti žada versti iš postų socialdemokratų deleguotus vicemerą ir administracijos direktoriaus pavaduotoją.

Antradienį įregistruotas tarybos sprendimo projektas atleisti iš pareigų savivaldybės administracijos direktorių D. Ratkelį. Tokį sprendimo projektą inicijavo „Vieningo Kauno“ frakcijos nariai.

Tarybos sekretoriate taip pat užregistruoti tarybos sprendimai dėl socialdemokratų deleguotų vicemero Vasilijaus Popovo ir administracijos direktoriaus pavaduotojo Stepono Vaičikausko atleidimo iš pareigų. Šiuos sprendimo projektus inicijavo pats Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Vieningo Kauno“ nariai teigia neapsikentę skandalingų situacijų, chaoso ir korupcijos savivaldybės įmonėse. Sprendimo projekto iniciatoriams taip pat užkliuvo reguliariai augančios išlaidas savivaldybės administracijos išlaikymui, bei blogėjanti miesto ūkinė situacija.

„Kyšininkavimo skandalas savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ – tik ledkalnio viršūnė. Iki šiol nei miesto meras, nei savivaldybės administracijos direktorius nesiėmė jokių veiksmų, užtikrinančių profesionalų ir skaidrų savivaldybės turto valdymą. Negalime taikstytis su tokia situacija ir miesto vadovų abejingumu“, – teigia Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos narys Visvaldas Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ nariai tikina sulaukę ir kitų tarybos narių palaikymo, tačiau kol kas neaišku, kiek miesto politikų ryšis palaikyti D. Ratkelio nuvertimą iš posto.

„Nuolat keliame klausimą dėl įmonių valdymo depolitizavimo, ekspertų įtraukimo į valdybas, tačiau mero ir jo komandos nejaudina nei nuolatiniai korupcijos skandalai, nei prastėjantys įmonių veiklos rezultatai. Įmonėse toliau šeimininkauja ten įdarbinti valdančiosios koalicijos politikai ir jų partijų bičiuliai“, – teigia Kauno miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis. Liberalai pritaria iniciatyvai atleisti iš pareigų konservatorių deleguotą administracijos vadovą.

Neoficialiuose pokalbiuose dar pirmadienį kai kurie socialdemokratai kalbėjo, kad jų partija gali nebeišsilaikyti Kauno valdančiojoje koalicijoje.

„Nieko nežinau. Man niekas nieko nesakė. Esu Vilniuje, Aplinkos ministerijoje. Kai grįšiu po pietų, gal daugiau galėsiu ką nors pasakyti“, – tikino administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Vaičikauskas.

Šįryt apie mero inicijuojamą atleidimą tikina sužinojęs ir socialdemokratų vicemeras V.Popovas. „Nemačiau sprendimo projektų, nežinau motyvų. Vakar 17 val. išėjau iš darbo, niekas su manimi apie tai nekalbėjo. Santykinai nustebino tokia naujiena“, – dėstė politikas.

Savivaldybės administracijos vadovas D.Ratkelis prisipažino girdėjęs apie sprendimo projektą, kuriuo siūloma atleisti jį iš pareigų. „Kaip vertinu? Demokratija. Kokia bus politinė valia, tokią ir vykdysiu“, – šyptelėjo D.Ratkelis.

Apie sąmyšį valdžios laive paklaustas A.Kupčinskas leido suprasti, kad tai labiau politiniai žaidimai ir bandymai aiškintis santykius, nei rimti ketinimai ką nors atleisti iš tikrųjų. Apie opozicijos iniciatyvą versti iš posto D.Ratkelį miesto vadovas nebuvo linkęs daug kalbėti. „Kas dirba, tas yra labiausiai matomas ir daugiausia strėlių į jį nukreipta. Toks opozicijos darbas“, – šyptelėjo A.Kupčinskas.

Jis atvirai pripažino sprendimo projektus dėl V.Popovo ir S.Vaičikausko atleidimo iš pareigų užregistravęs po to, kai tarybos sekretoriate atsirado siūlymas atleisti  D.Ratkelį. „Užregistravau profilaktiškai. Tai ne koks nors bandymas gąsdinti, o noras išsiaiškinti“, – pabrėžė A.Kupčinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

a vieningas kaunas

viskas aišku - kelti sąmyšį, skaldyti ir per kitų galvas bandyti lipti į valdžią.

kaunietis

nuo mentu dvokiančių krabo pirštelių man bloga.

rinkejas

pirmiausia reikia vers is posto ta balvona su kreivu snukiu Kauno isjuoka ir nelaime,nors ir taip neilgai jau jam liko but poste
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS